Veel aanvragen Roermonds coronafonds

ROERMOND – Er is veel vraag naar het in juni door de gemeente Roermond in het leven geroepen coronafonds van vijf miljoen euro. De Limburger meldt dat tot nu toe 55 organisaties en instellingen een aanvraag hebben ingediend.

Het overgrote merendeel van de aanvragen zijn verzoeken om inkomensondersteuning of compensatie voor omzetverlies.

Fonds
Het fonds is opgedeeld in drie terreinen. Bijna twee miljoen euro is bedoeld om organisaties en instellingen die op sociaal, economisch of maatschappelijk gebied vitaal zijn voor de stad maar door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, financieel te ondersteunen. In totaal heeft de gemeente tot nu toe 145.000 euro uit dit deel van het fonds besteed.

Klappen opvangen
Nog eens bijna twee miljoen euro in het fonds is bedoeld om kosten die de gemeente maakt bij het nemen van coronamaatregelen, te dekken. 1,1 miljoen euro is bedoeld om gederfde gemeentelijke inkomsten zoals minder parkeergelden, op te vangen. Zo heeft zwembad De Roerdomp minder bezoekers kunnen toelaten waardoor er minder inkomsten zijn dan begroot.

Vorig artikelLandmachtoefening bij Weert en rond de Peel
Volgend artikelCorona: 15 patiënten in ziekenhuizen Midden-Limburg