maandag 5 juni 2023
Home Actualiteit Landmachtoefening bij Weert en rond de Peel

Landmachtoefening bij Weert en rond de Peel

Oefening Zebra Sword

WEERT – Defensie begint volgende week aan een grootschalige oefening in Nederland. De soldaten oefenen vanaf maandag onder meer bij Weert en rond de Peel.

Het gaat om militairen van vier brigades die op verschillende plekken oefenen op “grootschalige gevechtsoperaties”, meldt Defensie. De oefening, Zebra Sword genoemd, zou eigenlijk in Duitsland plaatsvinden, maar wordt wegens corona in Nederland gehouden.
Kleine groepen
De oefeningen worden in kleinere groepen uitgevoerd om kans op verspreiding van het virus te verkleinen. Tussen 26 oktober en 11 november oefenen militairen op defensieterreinen in de buurt van Weert, de Peel, Oirschot, Stroe, Deelen, ‘t Harde en Marnewaard.
Afstand houden
Tussen Amersfoort, Arnhem en Hoogeveen zijn militairen buiten de oefenterreinen actief. “Defensie vraagt mensen om afstand te houden en oefenende eenheden niet op te zoeken. De landmacht verwacht verder weinig overlast te veroorzaken”, laat het ministerie weten.
Gezichtsmaskers
De eenheden zullen zo weinig mogelijk met elkaar in contact komen. Ook hebben de militairen gezichtsmaskers en is geneeskundige ondersteuning aanwezig. Militairen met klachten worden in isolatie geplaatst en getest.
Vorig artikelGeld verdienen aan afval? Doe de Keyport scan circulair
Volgend artikelVeel aanvragen Roermonds coronafonds