Martinustoren in Weert kleurt blauw voor de jarige Verenigde Naties

WEERT – Deze week kleurt de toren van de Sint Martinuskerk iedere avond bij het intreden van de schemer blauw. Dat gebeurt ook bij andere gebouwen door heel Nederland. Met dit lichtspektakel wordt de verjaardag van de Verenigde Naties aangekondigd.

Net na de Tweede Wereldoorlog werd de VN opgericht, met als idealen internationale solidariteit en de gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid. Zaterdag wordt het 75-jarig bestaan van de VN gevierd.

Met 75 persoonlijke verhalen wordt zaterdag vanuit het Vredespaleis in Den Haag stilgestaan bij inspanningen voor vrede of medemenselijkheid. In samenwerking met onder andere het Nationaal Comité 4 en 5 mei verzorgt de NOS, ook vanuit het paleis, een tv-uitzending over de geschiedenis en de waarden van de VN.

Andere gebouwen die deze week in blauw licht worden gezet, zijn onder andere de fontein van de Hofvijver in Den Haag, de Sint-Janskathedraal in Den Bosch, de Sassenpoort in Zwolle, de Van Nellefabriek in Rotterdam en het Eye Filmmuseum in Amsterdam.

Vorig artikelGemeente Roermond geeft vergunningen voor nieuwe coffeeshops
Volgend artikelBoek voormalig burgemeester Jos Heijmans verschijnt vóór Sinterklaas