Oproep horecaondernemer Michelle van de Meerakker ‘Steun de horeca’

Boshuis Nieuw Vosseven

WEERT – Michelle van de Meerakker runt samen met haar man een boshuis gelegen in het Limburgse dorp Stramproy (vlakbij Weert). In 2015 hebben zij met plezier deelgenomen aan jullie televisieprogramma ‘Erop Uit’. 

Uiteraard is het niemand ontgaan dat wederom de horeca voor minstens een maand gesloten dient te worden. Dit is voor de sector schrijnend. De horecazaken die afgelopen keer het hoofd boven water wisten te houden, komen nu in een lastig vaarwater terecht, want hoe lang kunnen ze dit nog uitzingen?

Michelle van de Meerakker:Ik merk dat veel mensen er geen idee van hebben wat erbij komt kijken, dat we praten over meer dan € 10.000 per week wat wij als relatief kleine MKB om dienen te zetten om alleen al uit de kosten te komen. Als reactie op de sluiting hoor ik vaker: maar jullie krijgen toch steun van de overheid? Bij jullie kan er toch eten worden afgehaald? Dit is echter een druppel op de gloeiende plaat. Mijn man en ik zijn gelukkig zeer positief ingesteld en hebben een ‘ondernemersspirit’. Ons motto is dan ook WIJ GAAN DOOR! Maar als de Corona crisis nog maanden gaat duren zullen wij dit moeten omzetten naar WIJ GAAN FAILLIET… Ons boshuis is niet alleen onze zaak, dit is ook ons leven.’

Onlangs was bij het tv- programma bij  ‘JINEK’ Jonnie Boer van de met drie-Michelin sterren zaak bekroonde Librije aangeschoven. Hij moest de komende tijd 1.900 reserveringen annuleren. De Librije in Zwolle stond al maanden volgeboekt maar deze 1900 personen kon hij buiten openingstijden na de gedeeltelijke lockdown nog wel herplaatsen.

Michelle van de Meerakker: ‘Dit is uiteraard geen maatstaaf voor de lokale horeca ondernemer die nog geen weet heeft van het aantal reserveringen, personeel moet ontslaan en een dergelijke buffer heeft kúnnen opbouwen. STEUN DE HORECA! Op welke manier dan ook. Wij, maar ook de andere horecazaken in Weert, hebben genoeg drank op voorraad, luxe bieren en wijnen die vaak niet in de supermarkt te vinden zijn. Betaal er iets meer voor en steun hiermee de ondernemer. Alleen met steun vanuit de omgeving zullen we overleven. Graag vertel ik mijn verhaal bij jullie en hoop ik uiteraard dat jullie hier een item aan willen wijden. Ik heb de komende vier weken toch ALLE tijd…’