Dierenspecialist Paul Meevis slaat na 25 jaar een nieuwe richting in

Veel honden- en kattenliefhebbers zien Paul Meevis als hun vertrouwde dierenspecialist

WEERT – Veel honden- en kattenliefhebbers zien Paul Meevis als hun vertrouwde dierenspecialist. Menig kind verliest in zijn winkel het hart aan een eerste konijn of hamster en ook voor een aquarium is dit al jaren het juiste adres. Vijfentwintig jaar om precies te zijn. Wat in november 1995 start als een nieuwe dierenwinkel in de Beekstraat is anno 2020 uitgegroeid tot een begrip in de regio.

Na afronding van zijn MDS-opleiding gaat Paul Meevis (1973) aan de slag bij Albert Heijn, waar hij veel praktijkervaring opdoet en intern wordt opgeleid tot afdelingsmanager. Dit vormt een goede basis voor zijn eigen zaak, die hij midden jaren negentig bewust in het centrum van Weert start. Een aantal jaren geleden is de franchiseformule Faunaland (waarbij Paul was aangesloten) gefuseerd met Dobey, “Vervolgens zijn we – na een complete verbouwing – verdergegaan onder de naam Dierspecialist. In het daaropvolgende jaar (2015) werden we uitgeroepen tot beste Dierspecialist van Nederland. Een mooie eer, maar nu, na in totaal vijfentwintig jaar, wil ik graag volledig onafhankelijk zijn; vrij zijn in de inkoop en verkoop van kwaliteitsproducten waar we als team honderd procent achter staan.”

Eerlijk en deskundig
Het team staat bekend voor het eerlijk en deskundig advies, de uitstekende dienstverlening en gratis bezorgservice. Maar ook voor de originele ideeën en vaak ludieke acties. Zo staan bij nagenoeg alle horecagelegenheden in de regio (inclusief Nederweert en Stramproy) waterbakken met het logo van Pauls zaak. Verder komt twee keer per jaar een hondenfotograaf naar de winkel en trekt de bekende muizenetalage rondom Weert kermis ieder jaar veel aandacht.
Buiten de werkzaamheden in de moderne winkel verzorgt het team diverse aquaria bij particulieren en bedrijven. Sinds 2020 is er ook een gebruiksvriendelijke webshop online waar een groot deel van het assortiment te bestellen is. Paul focust continu op bijscholingen en nieuwe producten die bij de visie van het team passen. “Duurzaamheid speelt daarin een steeds grotere rol, vanuit de overheid maar ook vanuit klanten. Zij vinden dier- en milieuvriendelijkheid belangrijk.”

Vorig artikelGéén Antje festival tijdens Weerter koopzondag
Volgend artikelWebinar – Hoe past circulariteit in de vrijetijdssector?