Maastrichtse winkels mogen open op tweede kerstdag

MAASTRICHT – Hoewel het in verband met het oplopende aantal coronabesmettingen de vraag is of dit jaar uitbundig kerst gevierd kan worden, hebben de Maastrichtse ondernemers van de gemeente te horen gekregen dat ze op tweede kerstdag de deuren mogen openen.

Met het besluit, dat bij hoge uitzondering is genomen, komt het Maastrichtse college van B&W tegemoet aan de wens van de middenstand in de Limburgse hoofdstad. Het college hoopt dat de openstelling op zaterdag 26 december een steuntje in de rug is voor de ondernemers die het zwaar hebben. Daarnaast denkt het college dat de verruiming van de winkeltijden kan helpen bij het spreiden van het grote aantal bezoekers in de stad.

Vorig artikelBrouwerij ‘Het Slot’ van de paters produceerde 300.000 liter bier per jaar
Volgend artikelHans de Jong directeur WeertEnergie