Géén Antje festival tijdens Weerter koopzondag

Het nostalgisch-Bourgondische evenement: het Antje Festival

WEERT – De laatste zondag van oktober staat in Weert doorgaans in het teken van Bourgondisch genieten. Vanwege geldende maatregelen zal de koopzondag dit jaar echter zonder activiteiten worden gehouden.

Antje Festival is het nostalgisch-Bourgondische evenement dat jaarlijks in oktober op de lijst van koopzondagthema’s in Weert prijkt. Gebruikelijk konden bezoekers genieten van heerlijke hapjes Weerter vlaai en een vol programma met nostalgische kermisattracties, oud-Hollandse spelen en bijzonder straattheater beleven. Vanwege landelijke maatregelen heeft Centrummanagement Weert laten weten dat het evenement geen doorgang kan hebben. Winkels zullen wel geopend zijn.

Winkelen volgens richtlijnen
De Rijksoverheid heeft maatregelen afgekondigd die als doel hebben het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken. Ook is het advies om in alle publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Er wordt nadrukkelijk verzocht om gestelde richtlijnen in acht te houden.

De koopzondag van 25 oktober zal wel doorgaan. Passend binnen het beleid kiest de Weerter binnenstad ervoor om zonder aanvullend vermaak evengoed de gelegenheid te bieden boodschappen te doen. Eerder werd tevens gecommuniceerd dat de oorspronkelijk geplande kleinschalige muziekacts op de zaterdagen van oktober wel doorgang zouden hebben, maar hier werd op teruggekomen na een uitbreiding van de lokale gemeentelijke verordening.

Met de koopzondag dragen ondernemers bij aan de spreiding van de koopmomenten, hetgeen ervoor zorgt dat het vermijden van drukte beter te realiseren is. Ondernemers hebben hun winkels veelal aangepast om ervoor te zorgen dat bezoekers met een gerust hart terecht kunnen. Door zaken anders in te richten, een maximum aantal bezoekers toe te laten en desinfectiemiddelen aan te bieden kan de bezoeker evengoed profiteren van de lokale gastvrijheid van de Weerter binnenstad.

Koopzondag
Winkels zijn zoals elke laatste zondag van de maand geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag is parkeren gratis in het centrum, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom. Meer informatie over bereikbaarheid en openingstijden van de Weerter binnenstad is te vinden op www.cmweert.nl.

Vorig artikelHans de Jong directeur WeertEnergie
Volgend artikelDierenspecialist Paul Meevis slaat na 25 jaar een nieuwe richting in