Meer coronapatiënten op SJG verpleegafdelingen in Weert

SJG Weert

WEERT – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt vrijdag 7.997 positieve tests. Dat zijn er opnieuw meer dan de voorgaande dag (7.825). Het aantal corona gerelateerde sterfgevallen (17) in Nederland nam voor de derde dag op rij af. Ook in Roermond en Weert zijn meer opnames.

Het aantal positieve testen neemt sinds medio september in rap tempo toe binnen Nederland. Inmiddels is de negatieve mijlpaal van 200.000 positieve tests ruim gepasseerd. Hoewel er ook flink meer getest wordt, vermoedt het RIVM dat de stijging van de coronacijfers te wijten valt aan het minder naleven van de basis- en maatregelen.

Weert
Ook het aantal opgenomen coronapatiënten in Weert stijgt. Op 7 oktober nog één bewezen en één verdachte op de verpleegafdelingen, nu aanzienlijk meer. Hieronder een overzicht van het aantal opgenomen coronapatiënten in het SJG ziekenhuis.

Bewezen coronapatiënten op de verpleegafdelingen 5
Verdachte coronapatiënten op de verpleegafdelingen 6
Bewezen coronapatiënten op de Intensive Care 1
Verdachte coronapatiënten op de Intensive Care 0


Roermond

In het Laurentius ziekenhuis in Roermond liggen per 15 oktober 5 patiënten met het coronavirus op de verpleegafdelingen en 4 op de Intensive Care.

Peildatum: 15-10-2020
Let op: deze cijfers worden één keer per week gepubliceerd en zijn een momentopname. Op het moment van publiceren kunnen de cijfers al weer achterhaald zijn.

Vorig artikelWeerter binnenstad reageert op gedeeltelijke lockdown
Volgend artikelillusionist Nigel Otermans pakt weer een prijs