BMW stopt in 2023 met productie bij Nedcar in Born

BORN – Een flinke tegenslag voor VDL Nedcar in Born: vanaf 2023 worden er geen auto’s meer gemaakt voor BMW. VDL Nedcar zal nieuwe klanten aan zich moeten binden om de werkgelegenheid de komende jaren veilig te stellen.

De 4500 medewerkers van het bedrijf hebben het nieuws vanochtend te horen gekregen. Het bedrijf maakt voor BMW verschillende modellen van de Mini en de BMW X1 en gaat daar de komende drie jaar mee door.

Besluit
BMW heeft het besluit uitgelegd. ‘BMW Group reageert op de huidige coronapandemie met toekomstgerichte planning en een herziening van alle projecten om de productie in een vroeg stadium aan te passen. De doorslaggevende factor voor de evaluatie is de ontwikkeling van de markten, de vraag van de klant en het gebruik van het eigen BMW Group productienetwerk. Het veiligstellen van de banen van de eigen medewerkers staat voorop.’

Of met de beëindiging van de BMW-productie in Born definitief het doek valt voor VDL Nedcar is nog onduidelijk. Volgens directeur Van Vuuren is het besluit van BMW ‘best pijnlijk’ maar heeft hij alle vertrouwen in de toekomst.

Toekomst
In een gesprek met regionale omroep L1 zegt Van Vuuren te hopen dat nieuwe toetreders op de automarkt interesse hebben om gebruik te maken van de fabriek in Born. “Vaak hebben nieuwe spelers op de markt van elektrische auto’s wel een ontwerp, maar hebben ze niet de middelen om die auto’s ook te maken. Daar ligt een rol voor ons.” Van Vuuren denkt daarbij vooral aan producenten uit Azië en Amerika.

Vorig artikelWeerterlandprijs
Volgend artikelHema Volksloop van 1 november is afgelast