Vlaggen wapperen in Roermond voor Coming Out Dag

regenboog vlag heisen op Roer College Roermond

ROERMOND – 11 oktober, Internationale Coming Out Dag, is altijd een dag vol activiteiten om aandacht te vragen voor de sociale veiligheid en acceptatie van lhbti’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen). Dat kon dit jaar natuurlijk niet. Het hijsen van de regenboogvlag was gelukkig wel mogelijk. En juist omdat activiteiten niet konden doorgaan, werden op extra veel plaatsen vlaggen gehesen.

Vlaggen die symbool staan voor de acceptatie van iedereen. Omdat iedereen uniek is en er toe doet. Het hijsen van de vlag is een oproep aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Vlag hijsen
De gemeente stelde de vlaggen gratis ter beschikking en hier is op grote schaal gebruik van gemaakt. In totaal zijn 50 vlaggen uitgereikt. “De vlaggen werden in de hele gemeente gehesen en daar zijn we als regenbooggemeente trots op. In Roermond mag je jezelf zijn en hoor je erbij.”, vertelt wethouder Smitsmans. Zelf hees zij op maandag 5 oktober regenboogvlaggen bij Citaverde College en ROERcollege Schöndeln. Beiden scholen gaven het goede voorbeeld en hun leerlingen gaan de komende periode in gesprek over dit onderwerp.

Zaterdag 10 oktober is wethouder Smitsmans aanwezig geweest bij SWIFT Atletiek om de regenboogvlag te hijsen. Naast SWIFT Atletiek lieten nog 6 andere sportverenigingen in Roermond met trots de regenboogvlag wapperen. Daarnaast trainen de deelnemende voetbalverenigingen nu met een paar extra regenboogballen.

Zondag 11 oktober heeft wethouder Smitsmans de regenboogvlag gehesen bij Kings & Queens in de binnenstad.  Niet alleen deze betrokken ondernemers, ook 25 andere ondernemers hesen de vlag.

Regenboogvlag heisen op Citaverde College Roermond

Regionale samenwerking
Vrijdag 9 oktober heeft wethouder Smitsmans symbolisch de regenboogvlag overgedragen aan wethouder Carla Peters van de gemeente Maasgouw. Hiermee is regionale aansluiting en samenwerking van start gegaan. De gemeente Roermond wil samen met de gemeente Weert actief de omringende, overige kleinere gemeenten in Midden Limburg informeren en betrekken bij de regenboogplannen. De gemeente Maasgouw heeft zelf actief de samenwerking met Roermond opgezocht, die 9 oktober dan ook officieel van start is gegaan.

Vorig artikelMaril van den Broek speelt moeder Conny Palmen
Volgend artikelRegulier zorg in SJG Weert gaat vooralsnog gewoon door