Sluiting werkplaats Penders Voetzorg

HEYTHUYSEN – Aan het einde van het jaar sluit de centrale werkplaats van Penders Voetzorg in Heythuysen de deuren, waardoor zes mensen hun baan verliezen.

Dat meldt De Limburger. Penders Voetzorg is fabrikant van orthopedische schoenen. In de vestiging in Heythuysen werkten begin jaar nog 22 mensen, waarvan in januari de helft medegedeeld kreeg dat er binnen afzienbare tijd geen werk meer voor hen zou zijn.

Vestiging
Het schrappen van de elf banen bleek, mede door de invloeden van corona, niet voldoende. Door de extra bezuining raken zes medewerkers hun baan kwijt en vier worden ondergebracht bij de grootste klanten van het bedrijf. Penders Voetzorg vormt met CYS, voorheen Choose Your Shoes, de Feeture Groep. Met ruim zeshonderd werknemers is dat de grootste fabrikant van orthopedische schoenen ter wereld. In de werkplaats in Heythuysen worden voornamelijk voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het maken van testschoenen en steunzolen.

Vorig artikelZowel kermis in Achel als Hamont dit najaar
Volgend artikelHet succes van Corona hulp Weert