Nieuw in Weert: Koorscholing voor jong en oud

WEERT – Op dinsdag 20 oktober is er een gratis repetitie en kennismaking met de nieuwe ‘Koorschool Keent’ in de St.-Jozefkerk. Aanvang 19.00 uur.

Het doel van deze koorschool is om meer mensen kennis te laten maken met klassieke/ traditionele koormuziek en ondersteunende scholing te geven. Het idee is gebaseerd op de ervaring die Bea van der Kaaij heeft opgedaan bij de Engelse /Anglicaanse kathedralen- en parochie koren. We hopen dat deze koorschool, bestaande uit een junior en volwassen afdeling, regelmatig in kerken zou kan gaan zingen (concerten en diensten). Het geeft zo’n voldoening om koormuziek te kunnen zingen op de plaatsen waar het voor geschreven is!

Samen zingen is gezond, geeft energie en zorgt voor een verbondenheid die uit kan lopen in vriendschap voor het leven! Uiteraard zullen we rekening houden met de coronarichtlijnen! Er zal ook aandacht besteed worden aan het leren lezen van notenschrift indien nodig, stemtechniek, samenklank, muziekgeschiedenis. Daarom is dit een Koorschool en niet gewoon een nieuw koor.

Natuurlijk zijn ook zangers welkom, die niet in Keent wonen! De naam heeft met de locatie van de repetities te maken en het initiatief wordt ondersteund door Wijkraad Keent. Bea’s koor Capella Sine Vinculis zal ook praktische ondersteuning geven aan de koorschool.
Voor meer informatie / aanmelden: bel 06-1165 6813 of mail Bea van der Kaaij [email protected]

Vorig artikelVos Bouwbedrijf overgenomen door Bart Custers
Volgend artikelKoninklijke Horeca Nederland: Veiligheidsregio’s kijken niet verder dan gesubsidieerde culturele instellingen