Speciale corona herdenkingsboom in Roermond

ROERMOND – Burgemeester Rianne Donders plant op dinsdag 6 oktober om 10.00 uur in het Nationaal Herdenkingspark Roermond een speciale corona herdenkingsboom. Dit is voor iedereen te volgen via een livestream. De boomplant staat in het teken van de landelijke actie ‘Aandacht voor elkaar’ die start op 6 oktober.

Naast de startbijeenkomst door minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, organiseren gemeenten en maatschappelijke organisaties vanaf 6 oktober  in het hele land activiteiten in het kader van ‘aandacht voor elkaar’. De coronacrisis is voor vrijwel iedereen een zeer moeilijke periode. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Mensen verliezen hun baan en diploma-uitreikingen, familiebijeenkomsten, theatervoorstellingen, vakanties en andere zaken die het leven mooi maken, gaan niet door. Burgemeester Rianne Donders: “Deze moeilijke periode is weliswaar nog niet voorbij, maar het is belangrijk samen hierbij stil te staan. Om elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door Corona een plek te geven.”

Hart onder de riem
Sinds de uitbraak van corona zijn door het hele land initiatieven ontstaan, waarbij Nederlanders er voor elkaar zijn. Donders: ”Het is echt heel bijzonder wat we in Roermond hebben zien gebeuren. Uit alle hoeken van onze samenleving ontstonden talloze onbaatzuchtige initiatieven om mede-Roermondenaren te helpen, te ondersteunen of gewoon een hart onder de riem te steken. Via de Come Together campagne (www.cometogetherroermond.nl) bieden we vanaf het begin een platform aan al die prachtige hulpinitiatieven. Zo proberen we de inclusiviteit, saamhorigheid en solidariteit in onze stad te stimuleren en vast te houden. Dat is belangrijk, juist nu onze samenleving steeds verder onder druk lijkt te staan door stijgende werkeloosheid, toenemende armoede en groeiende sociale ongelijkheid.”

Samenleving
Oorspronkelijk zou een dwarsdoorsnede van de Roermondse samenleving en een afvaardiging van de gemeenteraad en het college van B&W aanwezig zijn bij de bijeenkomst. Ook zou de burgemeester de boom planten samen met mensen die ‘in de frontlinie’ staan bij de bestrijding van het virus. Omdat er onder de nieuwe noodverordening geen publiek aanwezig mag zijn, doet de burgemeester dit nu namens hen. Iedereen kan dit vanaf 10.00 uur live online volgen via alle Roermond Nieuws kanalen.