Politie Kinrooi zet bodycams en drones in

KINROOI – In de politiezone Carma (Belgische politiezone bestaande uit As, Bocholt, Bree, Genk, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Oudsbergen en Zutendaal) gaat men gebruik maken van drones en bodycams.

Drones zijn een waardevol hulpmiddel in de lucht tijdens een interventie. Bodycams geven een zeer goed beeld van de interventie zelf vanuit het perspectief van de agent. Als de situatie tijdens een interventie dreigt te escaleren, kan de agent op een knopje drukken om te filmen.

Waarschuwing
De betrokken burger wordt daarover gewaarschuwd. Uit studies is gebleken dat dit vaak een positief effect heeft omdat burgers vaker rustiger reageren als ze weten dat ze gefilmd worden. Om de drones en bodycams op het grondgebied van Kinrooi te mogen gebruiken, was de principiële toestemming van de gemeenteraad nodig.

Vorig artikelBisdom Roermond: Geen duidelijkheid over aantallen kerkgangers
Volgend artikelKeyport en de toekomst van de betonindustrie