Keyport en de toekomst van de betonindustrie

Over zichtbaarheid en carrièrekansen, werven en opleiden van personeel en over innovatie en circulariteit.

Keyportregio – Op 22 september jl. gingen 10 vooruitstrevende ondernemers in de betonsector met elkaar in gesprek bij de firma Kalle en Bakker in Roermond. Over zichtbaarheid en carrièrekansen. Over werven en opleiden van personeel. En over innovatie en circulariteit. Keyport Business Developer Renske Cox bracht ze bij elkaar en leidde de “Connected Learning sessie”.

De betonsector is zeer sterk vertegenwoordigd in deze regio. Hoe houden we deze koppositie vast? Wat zijn de belangrijkste aandachtsgebieden voor de toekomst? Dit waren enkele centrale vragen van de ontmoeting.

“De uitkomst was goed!” Renske: “Er kwamen verschillende thema’s op tafel met interessante kansen voor collectiviteit en samenwerking. Dat gaan we in een vervolgsessie concreet maken.” Andere betonbedrijven kunnen trouwens nog aanhaken. Gewoon even bellen of mailen.”

Wat gaan we doen?

  • Er wordt een betoncollectief opgezet. Zodat de sector regionaal meer impact krijgt en een sterkere gesprekspartner wordt voor de overheid. Hiermee werken we direct aan de zichtbaarheid en het imago van de sector. De betonsector heeft zulke mooie banen en carrièrekansen, dat mogen we veel meer laten zien.
  • We starten een CIRCO track voor de betonsector in Limburg. (Circulaire Business Design Track) Een 3 daagse track met bedrijven toeleveranciers en ketenpartners in de betonindustrie. Hierin wordt samen gekeken naar kansen om een circulair concept te ontwikkelen in de betonindustrie.

Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

BRONKeyport | Dé ondernemende regio
Vorig artikelPolitie Kinrooi zet bodycams en drones in
Volgend artikelHockey: Heren I Weert wint met 1-6 tegen Basko