Bisdom Roermond: Geen duidelijkheid over aantallen kerkgangers

800 jaar Munsterkerk Cuypershuis | foto: Martin de Bock

ROERMOND – Het Bisdom Roermond meldt op haar website dat er nog geen duidelijkheid is over de aantallen kerkgangers die een kerk willen bezoeken.

In de media zijn maandag 5 oktober berichten verschenen dat er voorlopig maar 30 mensen bij een kerkdienst mogen zijn. Hierover heeft geen direct overleg tussen de overheid en de Nederlandse Bisschoppenconferentie plaatsgevonden. De komende dagen zal duidelijk worden op welke wijze de R.-k. Kerk zich hiertoe zal verhouden. Op dit moment is daar nog geen duidelijkheid over.

De rijksoverheid heeft in beginsel uitsluitend afspraken gemaakt met het CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken).

Ook de website van de rijksoverheid geeft vandaag nog andere adviezen;
U mag naar de kerk, moskee of ander gebedshuis als u een vaste zitplaats heeft. Zangkoren mogen zingen als zij hierbij de richtlijnen van het RIVM volgen.

Mag ik naar de kerk, moskee of ander gebedshuis?
U mag naar de kerk, moskee of ander gebedshuis als u een vaste zitplaats heeft. Als u 18 jaar of ouder bent moet u ook 1,5 meter afstand houden tot mensen buiten uw huishouden. Bij religieuze diensten mogen maximaal 100 personen per ruimte aanwezig zijn zonder reservering (exclusief personeel). Met een gezondheidscheck en reservering vooraf geldt geen maximaal aantal personen tijdens een dienst.

Mag er gezongen worden?
Zangkoren mogen zingen als zij hierbij de richtlijnen van het RIVM volgen. Zingen als onderdeel van de belijdenis van een geloof is niet verboden. Mensen uit risicogroepen worden geadviseerd extra voorzichtig te zijn.

 

Vorig artikelSpeciale corona herdenkingsboom in Roermond
Volgend artikelPolitie Kinrooi zet bodycams en drones in