Roermond kiest voor Streetwise bij aanpak leegstand binnenstad

Centrum van Roermond. Foto: Google Maps

De gemeente Roermond zet in op een toekomstbestendige binnenstad. Hiervoor gaat zij de samenwerking aan met stichting Streetwise, gespecialiseerd in het verbeteren van het ondernemersklimaat en het vestigen van nieuwe ondernemers in winkelgebieden. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het aanpakken van de leegstand in de binnenstad van Roermond.

Vanuit het programma Vitale Stad zet de gemeente Roermond in op de ontwikkeling van de binnenstad. In die visie is er onder andere aandacht voor de versterking van het kernwinkelgebied. De aanpak van Streetwise sluit hierop aan door te werken aan een beter vestigingsklimaat in samenwerking met gemeente, ondernemers, vastgoedpartijen en financiers. Dit heeft sinds de start van Streetwise in 2014 geleid tot honderden nieuwe ondernemingen in de winkelgebieden van (Zuid-)Limburg. Ook de gemeente Weert werkt sinds dit jaar samen met Streetwise samen.

Begeleiding
De samenwerking tussen gemeente Roermond en Streetwise moet nieuwe kansen creëren voor ondernemerschap in de binnenstad. Zowel starters als bestaande ondernemers die willen verplaatsen of uitbreiden kunnen kosteloos gebruik maken van de ondersteuning en het netwerk van Streetwise bij de vestiging van hun zaak. Denk hierbij aan het uitwerken van het businessplan, het vinden van een geschikte locatie en huurvoorwaarden, financieringsmogelijkheden en vergunningaanvragen.

De gemeente Roermond en Streetwise roepen potentiële ondernemers op om in contact te treden over de mogelijkheden. Ondernemers die overwegen hun bedrijf te vestigen in de binnenstad van Roermond kunnen contact opnemen via de website van Streetwise.

Vorig artikelGemeentelijke bermen en sloten worden gemaaid
Volgend artikelHema Volksloop onder moeilijke omstandigheden