Hockey: dames Hopbel-Weert: 1-2

HV Weert, dames I

WEERT – Afgelopen zondag hebben we alweer onze 5de wedstijd gespeeld. Dit was tegen Hopbel Dames 1. Door de corona konden we niet in de kleedkamers waardoor we de bespreking op de parkeerplaats van weert moesten houden. De tactieken en opstelling werden besproken.

Eenmaal aangekomen bij hopbel, gingen we van start met de voorbereiding. Deze was andere keren wat beter, maar dat maakte niks uit want we gingen goed de wedstrijd in. We hebben al eerder een oefenwedstrijd tegen hopbel gespeeld en de uitslag daarvan was 3-2 voor hopbel dus we wisten dat we ze niet moesten onderschatten.

Het eerste kwart werd gespeeld en we zaten er goed bovenop. We waren overduidelijk een betere ploeg en ook kansen gehad, maar we beloonden onszelf niet. Verder hebben we ook een stuk of 2/3 strafcorners gehad, maar ook hier helaas niet gescoord… het eerste kwart zat erop en we hebben in die 2 minuten nog wat tips meegekregen van Ivar en Patrick. Het 2de kwart ging van start en je zag dat hopbel moeite had om door onze verdediging heen te komen en weert had alweer meer balbezit dan hopbel. Het was nog steeds 0-0 en we hadden aardig wat kansen gehad. Maar toen… 1 minuut voor de rust kreeg Fleur een strakke pass en maakte een paar acties en ging de verdediging voorbij. Ze maakte op het einde van de actie een backhandslag, maar Michèle zag dat deze misschien niet in de goal zou zitten dus besloot ze toch maar haar stick op het laatste moment uit te steken en zo rolde de bal via binnenkant paal de goal in. Het was rust en weert stond met 0-1 voor!

In de rust werd nog besproken wat er juist goed of minder goed ging. De sfeer in het team was goed en iedereen was hard aan het werken. Dat was ook wel te zien toen we in het 3de kwart weer een aantal strafcorners kregen. Maar helaas alweer beloonden we onszelf niet. Hopbel ging na het 2de kwart over naar de lange ballen naar voren slaan, want ze wisten niet hoe ze door onze verdediging heen kwamen. Het 3de kwart kwam ten einde en we gingen naar ons laatste kwart toe. We stonden nog steeds 0-1 voor, maar we moesten eigenlijk toch wel nog een goal maken voor een wat zekere voorsprong, want 1-0 is niet bepaald een grote voorsprong. Op begeven moment kwam hopbel toch op een of andere manier in onze cirkel terecht en door een overtreding van weert kregen ze een strafcorner. Het was 10 minuten voor tijd en hopbel scoorde uit de strafcorner. Het was een rommelig en slordige afronding, maar de bal ging toch over de lijn en daarbij was de stand 1-1.

Weert moest weer even schakelen want we wilde niet gelijk spelen terwijl we zoveel kansen hadden gehad. De wedstrijd was bijna afgelopen en we hadden nog 2 minuten speeltijd. Het was nu of nooit. Michèle kreeg een mooie diagonaal pass aangespeeld van Marieke, maar ze kreeg hem niet lekker in haar stick, dus ze kon niet meteen uithalen. Ze moest toch wat doen en maakte een beweging op de tegenstander in en sloeg de bal lekker strak in het netje en het was 1-2! Zal het ze lukken de laatste minuten geen tegengoal te krijgen? Ja hoor zeker lukt ze dat. De scheidsrechter floot af en weert had hun eerste competitiewedstrijd gewonnen! We waren onwijs blij, alsof we kampioen waren geworden. De overwinning deed het team goed en als de besmettingen van het coronavirus niet meer gaan oplopen, kunnen we komende tijd hard gaan trainen voor natuurlijk meer overwinningen.

Ondanks de nieuwe maatregelen waardoor wij jullie langs de lijn moeten missen kunnen jullie ons bij de meeste wedstrijden virtueel aanmoedigen! Virtueel zie ik u hardop denken, ja u kunt ons live bekijken via de link die wij via onze social media accounts vrijgeven dus volg ons ook  op ons Instagram account: @hvweert_dames1 en op facebook: Dames Een Weert en hopelijk zien we jullie daar!

Dit was hem alweer en tot de volgende keer.

Tekst: Het communicatie team HVW dames I

Vorig artikelExpositie ‘800 jaar Munsterkerk’
Volgend artikelRabo ClubSupport- stem op de Wapenbroeders afd. Ospel