Illegale rave in Weert door politie beëindigd

WEERT – De politie heeft van zaterdagnacht tot zondagochtend meerdere illegale feesten beëindigd. Agenten deelden onder meer ruim honderd bekeuringen uit bij twee feesten in de regio rond Haarlem. Ook een illegale rave in Weert werd zondagochtend rond 9.00 uur opgedoekt.

De politie zegt streng op te treden tegen illegale feesten. In Weert greep de mobiele eenheid in na meerdere meldingen van geluidsoverlast. Zo’n 150 feestgangers waren aanwezig bij een loods aan de Vliesvenweg, schrijft de politie in een persbericht.

Twee personen zijn gearresteerd. Een is aangehouden voor baldadigheid, de ander omdat hij een agent bespuugde. Er zijn geen boetes uitgeschreven.

Volgens lokale media betrof het een rave met deelnemers uit Frankrijk en België. Een woordvoerder van de politie zegt dat er in elk geval mensen uit Duitsland en België waren. Ze wist nog niet of er ook Fransen meededen. In België geldt code oranje en in Frankrijk code rood. Of de feestgangers in quarantaine moeten, kon de woordvoerder ook nog niet zeggen.
Vorig artikel4 oktober: Sint Franciscus en dierendag
Volgend artikelGemeentelijke bermen en sloten worden gemaaid