Medicura schenkt muziekbed aan Toon Hermans Huis Weert

WEERT – Dankzij een schenking van Dick en Dorien van Aggel van Zorgwinkel Medicura, specialist in medische hulpmiddelen, beschikt het Toon Hermans Huis Weert voortaan over een muziekbed. Het muziekbed is een uitvinding van muziektherapeut Math Hansen uit Baexem, die gespecialiseerd was in pijnbestrijding. Vanaf 13 oktober begeleidt energetisch therapeut Simone Brands iedere tweede en vierde dinsdagmiddag van de maand het gebruik van het muziekbed.

Math Hansen, werkzaam in de gehandicaptenzorg, ontdekte dat door muziek in combinatie met trillingen op de juiste manier in te zetten een volledige ontspanning wordt bereikt van zowel lichaam als geest. Lichamelijke en psychische klachten kunnen afnemen of verdwijnen. Daarnaast kan het in de juiste toepassing pijn verlichten. Gebleken is dat het muziekbed juist ook bij mensen met kanker een heilzame werking heeft. Het Toon Hermans Huis Weert is dan ook heel blij met de schenking van Medicura.

Gasten helpen
Simone Brands, van huis uit energetisch therapeut, zal de gasten die van het bed gebruik willen maken, begeleiden. “Wij zijn blij dat we ondanks de coronapandemie in het Toon Hermans Huis Weert op deze wijze toch individuele gasten kunnen helpen. De behandelwijze kan meerdere effecten hebben. Dat verschilt van persoon tot persoon. In het algemeen geeft het naast een diepe ontspanning tevens een dieptewerking voor de anatomie van het lichaam. Hierdoor ontstaat een verbeterde energiecirculatie en bevordert het bovendien de werking van het immuunsysteem. Mooie klanken van muziek niet alleen beluisteren maar deze als aangename trillingen ook letterlijk voelen, geeft rust in denken en voelen”, aldus Simone Brands.

Aanmelden
Bezoek aan het Toon Hermans Huis Weert aan de Graaf Jacobstraat 1 en het gebruik van het muziekbed is alleen mogelijk na aanmelding via tel.nr. 0495-541444 of per mail via [email protected]. Kijk voor meer informatie op de website www.toonhermanshuisweert.nl.

Vorig artikelSjaak Vermaak wil een baan
Volgend artikelInwoners Weert mogen meedenken over nieuwe burgemeester