Inwoners Weert mogen meedenken over nieuwe burgemeester

Wat vindt u belangrijk in onze nieuwe burgemeester? Denk met ons mee! Waarop moet onze nieuwe burgemeester zich richten? Welke eigenschappen vindt u belangrijk? Deel uw ideeën hierover.

De gemeenteraad gaat de vacaturetekst opstellen voor de nieuwe burgemeester van Weert. Uw mening als inwoner van Weert telt daarbij mee! Laat ons weten wat u belangrijke kenmerken vindt voor de persoon die onze nieuwe burgemeester wordt.

Mening
U vindt de enquête op de website, Facebook- en Twitterpagina van de gemeente Weert, via www.weert.nl/burgemeester. Als u de enquête liever op papier invult kunt u dat doen in de hal van het stadhuis. Dat kan van 5 oktober tot en met 16 oktober. Wilt u de enquête in het stadhuis komen invullen? Maak dan, vanwege de coronamaatregelen, even een afspraak. Dit kan telefonisch via (0495) 575 000.

Vertrouwenscommissie
De gemeenteraad heeft een vertrouwenscommissie ingesteld met als opdracht om de selectieprocedure voor onze nieuwe burgemeester te voeren. In deze commissie zitten de raadsleden Suzanne Winters (Weert Lokaal), Hendrik Stals (CDA), Thomas van Gemert (VVD), Lizbeth Steinbach (D66), Karin Duijsters (fractie Duijsters) en Fanida Kadra (PvdA). De commissie wordt voorgezeten door Hendrik Stals. Wethouder Martijn van den Heuvel is adviseur van de commissie.

Selectie
De vertrouwenscommissie begint met het opstellen van de vacaturetekst. Dit wordt een profielschets genoemd. Wat de inwoners van Weert belangrijk vinden wordt meegenomen bij het maken van deze profielschets. Daarom houden we nu deze burgerpeiling.

De raad stelt de tekst van de profielschets vast in een extra raadsvergadering op 16 november. De Commissaris van de Koning is hierbij aanwezig om de profielschets in ontvangst te nemen. Na vaststelling van de profielschets stelt hij de vacature open. Deze raadsvergadering is live te volgen via gemeenteraad.weert.nl of later terug te kijken.

Aan de hand van de profielschets voert de commissie de sollicitatiegesprekken met de kandidaten. De gemeenteraad bepaalt uiteindelijk welke kandidaat de burgemeester van Weert wordt.