Geen extra geld van provincie voor Oranjerie

ROERMOND – Het tekort van zes ton voor de verbouwing van De Oranjerie in Roermond wordt niet door de provincie bijgepast.

Dat meldt De Limburger. Dat betekent dat Roermond en De Oranjerie samen moet zorgen voor een oplossing.

Subsidie
De gemeente en Roermond praten al jaren over een subsidie van 2,5 miljoen euro voor de renovatie van De Oranjerie. Dit bedrag werd onlangs aan Roermond toegekend. Alleen mag het van Gedeputeerde Staten (GS) niet volledig aan de verbouwing van het theater worden besteed. Van de 2,5 miljoen moet 6 ton worden uitgegeven aan nieuwe woningen in de stad.

Fors bedrag
Het theater en de gemeente, die ieder ook 2,5 miljoen bijdragen, komen nu dus nog altijd een fors bedrag tekort. De provincie vindt dat ze voldoende heeft gedaan en stelt dat het gemeentebestuur nu samen met lokale partners verantwoordelijk is voor de verdere voortgang.

Vorig artikelJos Heijmans oud-burgemeester van Weert schrijft boek over de ‘waarheid over zijn gedwongen vertrek’
Volgend artikelWeert telt 33 nieuwe coronabesmettingen