Weerter binnenstad trakteert op live muziek

WEERT – Wie in het weekend de binnenstad van Weert bezoekt mag rekenen op een welkome portie gezelligheid. Elke zaterdag van oktober trakteren lokale ondernemers in Weert op live muziek.

Het muzikale vermaak wordt aangeboden door een samenwerking van BIZ Ondernemers, Weekmarkt Weert en Centrummanagement Weert. Met het initiatief hopen zij bij te dragen aan de sfeer tijdens een winkelbezoek in oktober, de maand dat dagen weer korter worden en temperatuur zakt. Genieten van muziek biedt een perfecte combinatie met feestelijk funshoppen, een bezoekje aan de weekmarkt en een lekker hapje bij een van de vele lokale horeca-etablissementen.

Programma
Zaterdag 3 oktober start het programma met de komst van Het Kermispaardje. Nog voorzichtig in stijl van de afgelaste kermisweek worden bezoekers getrakteerd door oorstrelende nostalgische hits, door een zangeres zittend op een verplaatsbaar carrouselpaard gezongen.

Op 10 oktober loopt het bonte gezelschap Papa Dre Dixie Paraders door de straten. Het blazersensemble speelt onvervalste New Orleans Jazz en staat bekend om een swingend repertoire dus een dansje wagen mag. De Marskramer is een theatrale act, waarbij het muzikaal vertellen van verhalen centraal staat. Rondtrekkend met zijn kar vol koopwaren en bewapend met zijn accordeon brengt hij herkenbare melodieën en ware klassiekers. De Marskramer doet Weert aan op zaterdag 17 oktober.

Een week later is het de beurt aan De Theetantes. De liefhebber van high tea herkent dit tafereel gegarandeerd: veel gezelligheid, veel te delen verhalen en thee, heel veel thee. De welbespraakte Theetantes verrassen op zaterdag 24 oktober met uiterst bekende hits vol humor en herkenning. De muzikale maand wordt op zaterdag 31 oktober afgesloten met de komst van dixielandband Piece of Cake. Het looporkest zorgt gegarandeerd voor een swingend geheel en een lach op het gezicht, precies waar een bezoek aan de Weerter binnenstad voor staat.

Winkelen volgens richtlijnen
De muzikale aanvulling bij het winkelbezoek past perfect bij de actuele situatie. Geldende overheidsmaatregelen bieden de vrijheid om in rust en ruimte het winkelcentrum te bezoeken, maar met de stelregel ‘vermijd drukte’. Er wordt nadrukkelijk verzocht om richtlijnen in acht te houden. Ondernemers hebben hun winkels veelal aangepast om ervoor te zorgen dat bezoekers met een gerust hart terecht kunnen. Door zaken anders in te richten, een maximum aantal bezoekers toe te laten en desinfectiemiddelen aan te bieden kan de bezoeker evengoed profiteren van de lokale gastvrijheid van de Weerter binnenstad. Een zitplaats op binnenlocaties van horecagelegenheden dient gereserveerd te worden, hoewel dat indien er nog ruimte is ook aan de deur mogelijk is.

Vorig artikelVeel belangstelling voor onthulling kunstwerk Gard van Wegberg
Volgend artikelMaatregelen rondom het coronavirus