Veel belangstelling voor onthulling kunstwerk Gard van Wegberg

WEERT – Een groot aantal gasten, bewoners en belangstellenden waren vrijdag 25 september getuige van de onthulling van ‘De Fontein’, het kunstwerk van Gard van Wegberg. De onthulling werd verricht door Jurgen Wiermans, verzorger in huisje Crocus en Lilian, dochter van Gard. Helaas kon de 99-jarige Gard van Wegberg, vanwege ziekte, niet aanwezig zijn bij deze feestelijke gebeurtenis.

Yvonne Smolenaers, teamleidster van WoZoCo Hushoven bedankte in haar welkomstwoordje de kinderen van Wegberg voor de schenking. Tevens bedankte ze alle personen en instanties die het mogelijk gemaakt hebben om de plaatsing te verwezenlijken:
• Wilbert Dekker, gemeenteraadslid van D66 in Roermond, die het ‘dreigende verdwijnen van het kunstwerk’ heeft aangekaart bij de familie,
• Jannes Piekaar van ‘De Bunte Vastgoed’ die het werk aan de familie schonk,
• Peet Mertens van Mertens Bouw, die (heel genereus) het transport mogelijk heeft gemaakt,
• Rob Steuten voor het ontmantelen van de constructie in Roermond,
• Leon Tobben van Land van Horne voor zijn vele -hand en span- diensten de laatste maanden
• Wonen Limburg
• en de talloze Land van Horne medewerkers en vrijwilligers die meegeholpen hebben met o.a. graven

Over het kunstwerk
Het kunstwerk is als -werkend- fontein in 1972 geplaatst bij Huize St. Jozeph, een voormalig klooster- en opvoedingsgesticht aan de Lindanustraat-Bethelemstraat in de historische binnenstad van Roermond. Omdat het complex onlangs is gesloopt en plaats maakt voor appartementen, moest het kunstwerk ontmanteld en verwijderd worden. Projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed Zuid besloot in 2019 de fontein aan de familie van Wegberg te schenken. Omdat Gard van Wegberg sinds 2014 woonachtig is in WoZoCo Hushoven nam de familie contact op met de leiding van WoZoCo Hushoven. Het management reageerde erg enthousiast en in overleg met Wonen Limburg werd een mooie, in het oog springende plek uitgezocht nabij de hoofdingang van het complex.

Tekst en foto’s: Jan Leenders

Vorig artikelSuccesvolle netwerkmeeting van het Zakenblad
Volgend artikelWeerter binnenstad trakteert op live muziek