Huis van Nicolaas gaat door in Weert

Archieffoto | 2019 Huis van Nicolaas

WEERT – Het Huis van Nicolaas in Weert dat de afgelopen jaren neerstreek in het Franciscus Huis Weert gaat gewoon door. Het Huis van Nicolaas trek jaarlijks duizenden kinderen.

Volgens Sander Bus, voorzitter van de Stichting Huis van Nicolaas Weert, wordt er op dit moment druk gewerkt aan een plan om het jaarlijkse evenement ondanks corona gewoon door te laten gaan. „We hebben hierover intensief overleg met de Veiligheidsregio en de gemeente Weert”, zegt Bus. „We zullen passende maatregelen moeten nemen, maar met een evenement als het onze is crowdcontrol zeer wel mogelijk. Bij het Huis van Nicolaas lopen de kinderen een route, waardoor het makkelijker is de afstandsregels in acht te nemen dan bijvoorbeeld bij een intocht die massaal bezocht wordt.”

Archieffoto | 2019 Huis van Nicolaas
Vorig artikelTerugblik Draaiorgeltjesdag in centrum Weert
Volgend artikelNyrstar Budel investeert 22 miljoen euro in gasreiniging