Hockey: dames HC Asten – HV Weert

Stockfoto HVW dames 1 | Johan Manders -Jeem Sportsphotography

ASTEN – Aangekomen in het zonnige Asten begonnen we meteen met een scherpe bespreking, waarna we met goede moed het veld op gingen en begonnen aan onze warming-up. Klaar om de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

Het eerste kwart startte we al meteen erg dreigend en waren we voortdurend in de aanval. We bouwde achterin goed op en waren continu op de helft van de tegenstander. Uit de vele aanvallende acties behaalde we een corner die door Renske vuurhard door de benen van de keepster op de plank werd geslagen, 0-1 voor Weert! We bleven doorgaan en creëerden veel mooie aanvallen. Een mooie loopactie van Jannemarije die van de rechterflank dwars over het veld links de cirkel binnen kwam resulteerde in een hard schot vanuit de achterlijn in de lange kruising. 0-2 voor Weert!

Het tweede kwart zakte we meer in waarna Asten vanuit een counter het doel wist te vinden, 2-1. We herpakten ons en kwamen sterk terug met een doelpunt van Babs die de bal bij de tweede paal knap voorbij de keeper wist te tikken, 1-3 !

Na de rust merkte we dat de energie die we in de eerste helft lieten zien langzaam begon weg te zakken, in het derde kwart kwam asten terug tot 3-3.

Hana was het hier duidelijk niet mee eens en kwam na een loopactie op kopcirkel terecht waar ze met haar backhand de bal prachtig in het netje wist te leggen, 3-4 voor Weert! Echter bleef de focus niet lang behouden en lieten we Asten voortdurend terugkomen op gelijke hoogte.

Na een corner die door Daphne netjes voorbij de keeper werd gelegd kwamen we toch weer op voorsprong, 4-5 voor Weert.

Toch kwam asten voor tijd nog terug met een counter dit resulteerde in een uitslag van 5-5, een doelpuntrijke wedstrijd.

Al met al kunnen we stellen dat we met vlagen hele mooie dingen hebben laten zien,  we hebben onszelf helaas niet beloont met de volle 3 punten maar het eerste punt van de competitie is een feit!

Tekst: het communicatieteam HV Weert dames I 

Vorig artikelVerhuizing naar Weert onderstreept de groei van AT-Automation
Volgend artikelZonovergoten tweede editie Roermond City Triathlon