Samenwerkingsfonds Fonds Luc Janzen Provincie Limburg gelanceerd

Fonds draagt naam overleden Limburgse militair Luc Janzen uit Echt

Luc Janzen tijdens een uitzending

Het Oranje Fonds en de Provincie Limburg hebben vandaag het samenwerkingsfonds Fonds Luc Janzen Provincie Limburg gelanceerd. Het fonds is opgedragen aan de overleden Limburgse militair Luc Janzen uit Echt. Het samenwerkingsfonds gaat een extra impuls geven aan sociale initiatieven in Limburg zodat ze kwetsbare Limburgers nóg beter kunnen helpen.

De Provincie Limburg subsidieert het fonds met 300.000 euro. Samen met het Oranje Fonds worden zo tot juli 2023 Limburgse initiatieven gesteund die zich richten op armoede, zelfredzaamheid, eenzaamheid, taalachterstanden en vitale leefgemeenschappen. Het fonds is ondergebracht bij het Oranje Fonds.

Het fonds draagt de naam van de omgekomen militair Luc Janzen, omdat zijn levenshouding naadloos aansluit op de missie van het Oranje Fonds: zorgen voor een verbonden samenleving, waarin niemand er alleen voor hoeft te staan. De 25-jarige Luc was een geliefde, sociale jongen die op 22 mei 2010 om het leven kwam door een bermbom in Afghanistan. Zijn voornaamste reden om voor de tweede keer op uitzending te gaan, was dat hij de kwetsbare kinderen in het door oorlog verscheurde land wilde beschermen. Luc wilde niet boven de mensen, maar naast ze staan en was een echte verbinder. Met het samenwerkingsfonds worden zijn herinnering en drijfveren geëerd.

 Aanvraag
Sociale initiatieven die passen bij de doelstelling van dit samenwerkingsfonds worden van harte uitgenodigd een aanvraag in te dienen. Meer informatie daarover is te vinden op www.oranjefonds.nl/Fonds-Luc-Janzen-Provincie-Limburg

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Vorig artikelWeerter wethouders van den Heuvel en van Eijk bezoeken Kupers Touringcars
Volgend artikelAZC Cranendonck start met pilot aanpak overlast