Weertzzz.nl: originele producten met liefde voor de streek

Uniek assortiment t-shirts, decoratie, streekproducten en meer

Weertzzz staat voor producten uit Weert, met een knipoog naar zoet, zuur en zout (zzz). Bekend zijn de cadeaupakketten met smaakvolle streekproducten. Een voorliefde voor de streek en de lokale historie vertaalt zich in een uitgebreid assortiment waar nu ook ingelijste prints van de stad, t-shirts met herkenbare teksten, boeken en ansichtkaarten aan zijn toegevoegd. Leuk als cadeau, relatiegeschenk en kantoor-, winkel- of huisinrichting.

Tekst: Wesley Hegge

Stiekem zijn Weertenaren best een trots volkje. Trots op de stad, het dialect en de lange, rijke geschiedenis. Tegelijkertijd is ook een zekere bescheidenheid de inwoners eigen. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Weertzzz vindt dat Weertenaren hun liefde best wat vaker mogen laten zien en heeft een uniek aanbod van producten samengesteld. Alles eenvoudig te bestellen op de website: weertzzz.nl.

Assortiment
Initiatiefnemers van Weertzzz zijn René Janssen en Bart Maes. Janssen was eigenaar/directeur van hofleverancier Jos Poell in Weert, Maes is directeur van Art-is communicatie en Art-is mediagroep in Weert. Ze delen een voorliefde voor streekproducten en de lokale historie. Janssen: “We zijn in 2018 gestart met het aanbieden van streekproducten in een mooie cadeauverpakking. Hierin vind je bijvoorbeeld de echte Limco-knakworst, Franciscanen ragout, koffie van Fascino en kaas van Kaas en Ko.”

Met veel enthousiasme en uiterste zorgvuldigheid zijn er diverse smaakvolle pakketten samengesteld in verschillende prijsklassen. Deze worden onder meer door werkgevers aan werknemers en klanten gegeven als extra teken van waardering.

Unieke producten
Na het succes van deze pakketten, is het assortiment uitgebreid. Maes: “We bieden reproducties aan uit de verzameling historische foto’s, prenten en kaarten van de omgeving. Deze prints zijn niet alleen leuk om zelf aan de muur te hangen, maar ook om cadeau te geven. Bijvoorbeeld als herinnering aan de plek waar je verliefd werd of je oude woonplaats.”

Janssen vult aan: “Op de website staat een overzicht van de mogelijkheden: foto’s van de stad, wijken en gebouwen. Ook vind je er landkaarten. Dat is tegenwoordig erg populair. De prints van oude foto’s, prenten en landkaarten worden geleverd in een mooie lijst. Leuk als decoratie in huis, maar er zijn ook steeds meer winkels en bedrijven die deze prints aan de wand hangen.”

Als klap op de vuurpijl lanceert Weertzzz een kledinglijn met t-shirts die bedrukt zijn met eigenzinnige, typisch Weerter uitspraken. De shirtjes zijn verkrijgbaar in het zwart of wit met teksten zoals kloeëtj d’r mer mej aan en waat zeejae ‘ne buuële plékker. Het zijn uitspraken die herkenbaar zijn voor de inwoners, maar natuurlijk vragen oproepen bij mensen die het dialect niet spreken.

In de webshop staat een overzicht van alle producten. Naast de genoemde artikelen is er nog veel meer verkrijgbaar, zoals ook Mèkker Zeip en ansichtkaarten. Uiteraard zijn ook hier de bekende pakketten met streekproducten eenvoudig te bestellen. Dus ben je op zoek naar iets unieks om cadeau te doen of wil je jezelf verwennen? Bekijk dan snel de website.

Vorig artikelNieuwe website voor evenementenlocaties van Weert
Volgend artikelLoes Daniels breekt internationaal door met cadeaukaarten