NLW Groep biedt extra productiecapaciteit voor bedrijven

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met NLW Groep

NLW Groep heeft, behalve het bieden van passend werk voor mensen met een arbeidsbeperking, een belangrijke sociale functie. Mensen kunnen op het werk samen praten, lachen en elkaar tot steun zijn. Met een aantal genomen voorzorgsmaatregelen kan NLW Groep in deze crisistijd open blijven en zetten medewerkers samen de schouders eronder om de productieaantallen voor klanten te behalen. Een gesprek met Rob Schmitz, algemeen directeur a.i. en Ron Geurts, accountmanager.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint bij NLW Groep. “NLW staat voor waardevol en passend werk voor mensen met een arbeidsbeperking”, zo vertelt Rob Schmitz. “Met meerwaarde voor werknemers en werkgevers. Voor werknemers is die meerwaarde het hebben van een baan, een inkomen, de persoonlijke ontwikkeling en het meedoen in de samenleving. Voor werkgevers is de meerwaarde dat NLW op maatschappelijk verantwoorde wijze invulling kan geven aan hun behoefte aan flexibel personeel, waarbij bovendien een deel van het bedrijfsrisico wordt opgevangen.”

Betrouwbare en flexibele oplossingen
NLW Groep is een werkbedrijf dat op maatschappelijk verantwoorde wijze unieke, betrouwbare en flexibele oplossingen levert voor capaciteitsvraagstukken van werkgevers. “De kern is dat we ons sterk richten op werkgevers en zoeken naar geschikt en waardevol werk”, zegt Ron Geurts. “We ontzorgen de werkgever door het werk te transformeren naar arbeidsplekken die geschikt zijn gemaakt voor werknemers met een arbeidsbeperking. Dit gebeurt door opdrachtgevers vele mogelijkheden aan te bieden: werken in opdracht in onze eigen bedrijvencentra, werken op locatie, groepsdetachering of individuele detachering.”

Bedrijvencentrum19
Bedrijven met ontoereikende capaciteit kunnen een deel van de productie onderbrengen bij de bedrijvencentra in Venray en Panningen. Medewerkers met een arbeidsbeperking werken hier aan hoogwaardige producten met gegarandeerde levertijden. “Bedrijven kiezen er steeds vaker voor een dependance te openen in Bedrijvencentrum19”, zegt Geurts. “Hier kunnen we een gedeelte van de productie overnemen. Van eenvoudig seriematig werk tot complexe opdrachten, bijvoorbeeld elektromontage of werkzaamheden voor de automotive-industrie. We bieden op deze manier oplossingen voor behoefte aan extra productiecapaciteit, waarbij kwaliteit is geborgd. De dependance in Bedrijvencentrum19 wordt ingericht in dezelfde uitstraling als het bedrijf van de opdrachtgever. Dat vergroot de betrokkenheid van de medewerkers bij de producten.”

Participatiewet
Een werkgever die iemand met een arbeidsbeperking in dienst neemt, kan loonkostensubsidie inzetten. NLW beschikt over alle kennis en ervaring om mensen met een arbeidsbeperking optimaal te laten functioneren binnen een bedrijf. Schmitz: “Wanneer er binnen een bedrijf geschikte werkzaamheden zijn voor mensen die onder de Participatiewet vallen, maar waarbij er geen mogelijkheden zijn voor het verstrekken van een dienstverband, kan NLW helpen. NLW Groep kan een dienstverband bieden en medewerkers via detachering inzetten bij het bedrijf. Daarmee geven we invulling aan de behoefte van bedrijven voor flexibele capaciteit, kwaliteit en aantrekkelijke tarieven, waarbij ze tevens maatschappelijk verantwoord ondernemen. De kunst is om een oplossing te vinden die voor zowel de werknemer als werkgever toegevoegde waarde oplevert.”

Vorig artikelGemeente Weert: proactief arbeidsmarktbeleid, nu urgenter dan ooit
Volgend artikelIntergarde: integrale aanpak beveiliging geeft bedrijven zekerheid