Intergarde: integrale aanpak beveiliging geeft bedrijven zekerheid

‘Ook nu Intergarde groeit, koesteren we de service van het familiebedrijf’ Accountmanager Ruud Starmans en CEO Joost van den Boorn Foto's: Jan-Paul Kuit

Steeds meer bedrijven ontdekken de meerwaarde van Intergarde. De integrale aanpak van bewaking en beveiliging leidt tot een vliegensvlugge reactietijd, het voorkomen van inbraken en kostenvoordelen. De totaalaanbieder timmert ook in Midden-Limburg hard aan de weg, maar blijft de korte lijnen van het familiebedrijf koesteren. Een partner voor alle diensten, altijd dichtbij en alert.

Tekst: Wesley Hegge

Het hart van het bedrijf is een afgeschermde meldkamer, voorzien van een eigen keuken en toilet. De ruimte is permanent bemand. In ploegendiensten houden medewerkers 365 dagen per jaar, 24 uur per dag de camerabeelden van allerlei plaatsen in de gaten. Zodra er een melding komt of er zich een verdachte situatie voordoet, volgt een razendsnelle opvolging.

Totaalaanbieder
Intergarde werd opgericht in 1967. Ooit begonnen met fysieke bewaking, mannen en vrouwen in uniform op de weg, werden er gaandeweg steeds meer diensten toegevoegd. Inmiddels is de totaalaanbieder uitgegroeid tot marktleider in het zuidoosten van Nederland. Met een sterke positie in zowel de zakelijke (groot-, midden- en kleinbedrijf) markt, particuliere markt en non-profit sector onderscheidt Intergarde zich door innovatief en vooruitstrevend te zijn.

Het werkgebied strekt zich uit van Limburg tot Oost-Brabant en het Zuid-Gelderland. Het is een geografisch afgebakend gebied, zodat de producten en diensten volwaardig vermarkt kunnen worden. Het dienstenpallet bestaat uit technische beveilingstechniek, zoals inbraak- en camerabewaking, brand-detectie en toegangscontrole, maar ook fysieke bewaking in de vorm van surveillance, hondenbewaking, objectbeveiliging, verkeersregelaars en portier- en logdiensten. Alle diensten gebeuren vanuit eigen beheer. “We zijn in Nederland een van de weinige bedrijven die zoveel verschillende diensten aanbieden op het vlak van bewaking en beveiliging”, zegt CEO Joost van den Boorn.

“We onderscheiden ons door het uitgebreide dienstenpallet, het concept van one-stop-shopping en het feit dat de klant één aanspreekpunt heeft.” Van den Boorn is na een carrière als accountant sinds 2007 CEO. Zijn broer is één van de grondleggers van Intergarde. “We zijn een echt familiebedrijf en daar hoort bij dat we korte, persoonlijke lijnen onderhouden met onze klanten. Als ze iets willen weten, is er een aanspreekpunt. Dat is onze kracht en dat waarborgen we ook in tijden dat we een mooie groei doormaken.”

Intergarde telt 550 medewerkers. Ruud Starmans is in dienst als accountmanager en al 32 jaar werkzaam in de beveiliging. “Ik richt me op de regio Midden-Limburg, grofweg vanaf Weert en Roermond tot Venlo en Venray. Onze klanten zijn hoofdzakelijk bedrijven. We zijn veel actief op bedrijventerreinen.”

Bedrijventerreinen
In Venlo zorgt Intergarde als onderdeel van Veilig Venlo voor de veiligheid op de bedrijventerreinen. De stichting bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijvenvereniging Ondernemend Venlo (OV) en Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Intergarde is de uitvoerende partij. Starmans: “In deze samenwerking komt onze meerwaarde perfect tot uiting: het uitvoeren van alle diensten. Van het installeren van de collectieve camerabewaking tot de meldkameractiviteiten en de surveillancedienst.”

Met de oprichting van de Stichting Veilig Venlo is de continuïteit van de camerabewaking op de bedrijventerreinen Trade Port West, Venlo Trade Port, Trade Port Oost en Noorderpoort 1 en 2 de komende 10 jaar gegarandeerd. OV-voorzitter Peter Thissen: “Ondernemend Venlo vindt de borging van de continuïteit en professionaliteit van de camerabeveiliging op de bedrijventerreinen de belangrijkste doelstellingen van de overdracht naar Intergarde.”

In Venlo liggen grote logistieke dienstverleners waar goederen van attractieve waarden worden opgeslagen en verplaatst. Van den Boorn: “Daar heeft men behoefte aan technische beveiliging, ondersteund door fysieke bewaking. De mobiele surveillance vormt assistentie voor de techniek.”

Meerwaarde
Dat alles is ondergebracht bij één beveiligingspartij biedt veel voordelen voor ondernemers op de terreinen. Als een bedrijf ervoor heeft gekozen om deel te nemen, vergroot dat de veiligheid aanzienlijk, zo legt Starmans uit. “Er kan heel snel geschakeld worden, omdat het bedrijf rechtstreeks op de meldkamer aangesloten wordt. Stel, er komt een melding, dan worden ook de collectieve camera’s op het bedrijventerrein bekeken. We kunnen dus vanuit de onderneming naar het publieke domein schakelen en hebben zodoende een totaaloverzicht. Bij de toegangswegen van het terrein zijn kentekenregistratie-camera’s geplaatst. Deze slimme, aan elkaar gekoppelde beveiligingsmix zorgt voor een hoge mate van veiligheid.”

Potentiële daders worden overigens door kentekenregistratie ook op voorhand opgespoord. Starmans: “Als er een kenteken wordt waargenomen waar iets mee aan de hand is, krijgen onze centralisten een melding. Op dat moment wordt de politie gewaarschuwd en geven we tijdstippen en locaties door.” Omdat Intergarde beschikt over een meldkamer is er een rechtstreekse verbinding met de politie. Starmans: “In het geval van een heterdaad kunnen wij direct schakelen met zowel onze mobiele surveillance, maar ook de lokale politie. Binnen ons totale werkgebied hebben we zelf zo’n zeventig wagens rondrijden en zijn dus altijd dichtbij.”

Tot slot is er nog een financieel voordeel, zo vult Van den Boorn aan. “Deelname aan Veilig Venlo gaat gepaard met een korting op de verzekeringspremie. Die kan dusdanig oplopen dat ze een deel van de eigen bijdrage terugkrijgen. Verder zorgen wij voor grote kostenbesparingen als een bedrijf alle diensten afneemt.”

Security management
Het optimaal waarborgen van de continuïteit van de bedrijfsprocessen en organisatie vergt een integrale aanpak van alle beveiligingsvraagstukken. De werkwijze van Intergarde is gebaseerd op een beproefde methode in de wereld van Security Management. Starmans: “Deze methodiek biedt een gestructureerd pad waarlangs risico’s en beveiligingsopties worden besproken en alle betrokken partijen, zowel in- als extern, aan bod komen. Vanuit efficiency schieten we nooit met een olifant op een mug. Het is altijd maatwerk.” De afgelopen jaren is er een flinke verschuiving gaande binnen de technologische ontwikkelingen, zo legt Van den Boorn uit. “De risico’s zijn op een totaal ander vlak komen te liggen. Databescherming en databeveiliging zijn essentieel. Voorheen werd de doormelding van een inbraaksysteem naar de meldkamer gedaan via een telefoonlijn. Dat was zeer betrouwbaar, maar een fysieke telefoonlijn is er bijna niet meer. Nu moet het via internet, maar hoe veilig is dat? De verbinding kan wegvallen of onderbroken worden. Zeker bij gevallen waar het risico hoog is, realiseren we een extra lijn als back-up. Dit om ervoor te zorgen dat de doormelding naar de meldkamer gewaarborgd blijft.”

Er komt zoveel meer bij kijken dan het installeren van een inbraakbeveiliging of het opleiden van een beveiligingsmedewerker. Starmans: “Criminelen passen zich aan en daar moeten wij op anticiperen. We moeten hen voor blijven. Doordat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, we investeren in nieuwe technieken en de juiste mix van beveiliging en bewaking inzetten, blijven we criminelen voor en zorgen we in heel Limburg dat ondernemers en hun eigendommen veilig zijn.”

www.intergarde.nl

Vorig artikelNLW Groep biedt extra productiecapaciteit voor bedrijven
Volgend artikelNieuwe website voor evenementenlocaties van Weert