Cultureel Lint 2020 dit jaar in aangepaste vorm

reserveer je gratis ticket en neem plaats !

Cultureel Lint Weert 2019

WEERT –  Het Cultureel Lint, de jaarlijkse opening van het culturele seizoen in de regio Weert, zal dit jaar op zondagmiddag 20 september van 13.00 tot 17.00 uur doorgaan in een aangepaste vorm. Dat betekent dat het evenement zoals elk jaar gratis toegankelijk is, alleen dien je vooraf een ticket te reserveren voor een optreden die je graag wilt bijwonen. Vanaf maandagmiddag 15.00 uur zijn de tickets verkrijgbaar via de website van Cultureel Lint.

De optredens zijn verdeeld door de hele stad. Van de Paterskerk, Muziekcentrum de Bosuil, het Fatimapark tot De Poort en de Passantenhaven. Vanwege de beperkte capaciteit per locatie door de 1,5 meter afstand die tussen de bezoekers wordt aangehouden, zal je voor bijna alle activiteiten vooraf kaarten moeten reserveren. Op elke locatie staan stoelen, zodat het publiek op een veilige afstand van elkaar kan plaatsnemen. Veel optredens zijn enkele keren achter elkaar gepland op dezelfde locatie, zodat je de kans krijgt om verschillende voorstellingen bij te wonen gedurende de hele middag. Zo kun jezelf je eigen programma samenstellen. De middag vooruit plannen is deze editie een must.

Voor de kinderen is zijn er leuke kleine theatervoorstellingen in het Fatimapark. De koren die recent weer zijn gestart met repeteren, zijn te horen in het Stadpark, net als het Seniorenorkest en de populaire jonge Limburgse band Solomon. In de Passantenhaven komt in een roeibootje een verteller van Opera Compact aangevaren, die samen met een sopraan een scene uit de opera “Rusalka” (de kleine zeemeermin) van Dvorák vertolkt.

Het Munttheater presenteert een dansfestival door jonge amateurdansers van Fresh, Rick dans en Dancing Kids Swartbroek, samen met de professionele dansers van SALLY Dansgezelschap Maastricht. In De Bosuil staan jonge Weerter bandjes en sluit Rick Bigband de middag af. In de kiosk op het St.Raphaelpad vinden er twee wereldpremiers plaats door de Percussion Friends. Bezoek ook de open dag van Rick.

Tijdens het Cultureel Lint laten professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert, Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint.

Meer informatie, het hele programma en gratis tickets www.cultureellint.nl

Vorig artikelHockey: dames HV Weert – Delta Venlo
Volgend artikelKermis Baexem gaat wel door!