Hockey: dames HV Weert – Delta Venlo

Stockfoto HVW dames 1 | Johan Manders -Jeem Sportsphotography

WEERT – Afgelopen zondag hebben wij onze eerste thuiswedstrijd van de competitie gespeeld tegen Delta Venlo. Na het puntenverlies van vorige week gingen we er deze week weer alles aan doen om onze eerste drie punten binnen te halen.

We begonnen de wedstrijd goed en we kwamen al snel op voorsprong door de 1-0 die via een strafcorner gescoord werd door Renske de Rouw. Helaas scoorde daarna de dames van Delta Venlo de 1-1. We bleven sterk door hockeyen en we kregen een strafcorner. Nadat Renske de bal vanaf de kop sloeg kwam er een hoge rebound van de keeper die onze Iris Sauvé er fantastisch vanuit de lucht intikte, 2-1! Deze voorsprong konden we helaas niet vasthouden en vlak voor de rust stonden we met 2-3 achter. Na een paar motiverende woorden en tactische aanwijzingen van onze coach begonnen we aan de tweede helft. Delta Venlo kreeg een kans en maakte deze af, de stand is 2-4. Helaas maakten wij onze kansen niet af, we zullen maar zeggen dat we vandaag niet veel geluk hadden… Eindstand: 2-4

Bij het nabespreken van de wedstrijd was het duidelijk dat dit niet een van onze beste wedstrijden was. Onze hoofdcoach Ivar Guyaux zei dan ook dat wij te veel liepen met de bal en we in de omschakeling van aanval naar verdediging fouten maakten, die ook meteen werden afgestraft door de dames van Delta Venlo.

Komende week gaan we goed trainen op deze punten zodat we zondag weer fit en voorbereid kunnen beginnen aan de wedstrijd tegen HCAS!

Tekst: het communicatieteam HV Weert dames I

Vorig artikelBurlende edelherten in de Weerter bossen
Volgend artikelCultureel Lint 2020 dit jaar in aangepaste vorm