Erfgoed quiz Weert: Monumentendag online!

WEERT – Wethouder Geert Gabriëls deed als eerste kandidaat vanmorgen mee aan de Weerter Erfgoed Quiz. Speciaal voor de Open Monumentendagen in Weert werd er een erfgoed quiz ontwikkeld. Zo kan je coronaproof thuis of al wandelend langs de monumenten je kennis over het Weerter erfgoed testen.

Weert heeft veel rijks- en gemeentelijke monumenten. Via deze quiz, een product van Artis mediagroep, ontdek je de geschiedenis van de stad Weert en haar monumenten. Via de virtuele weg nemen we je mee naar plekken waar je normaal nooit kunt of mag komen. Zoals de verborgen deur in een biechtstoel in de Martinuskerk waar een ooit een zilverschat werd gevonden.

Via onze websites, social media accounts en de erfgoedbordjes proberen we als op een innovatieve manier het verleden van Weert voor een groot publiek (coronaproof) toegankelijk te maken. Ontdek het erfgoed van Weert!

Succes met het invullen van de ErfgoedQuizWeert ter gelegenheid van de Open Monumentendagen 2020 met als thema ‘Leermonument’. Hoeveel goeie antwoorden heb jij?

 

Vorig artikelWethouder Gabriëls opent ‘Open Monumentendagen’
Volgend artikelGrafkelder paterskerk alleen met Open Monumentendagen te bezichtigen