Tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto’s’

WEERT – In het Bibliocenter Weert werd vrijdagmiddag 4 september de pop-up tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto’s’ in Limburg geopend. De foto’s zijn aangeleverd door het publiek, archieven en erfgoedinstellingen.

De tentoonstelling bestaat uit 15 panelen met foto’s en een korte toelichting op groot formaat. Naast foto’s uit onder meer Maastricht, Sittard en Venlo zijn ook afbeeldingen uit Weert in de expositie opgenomen. Het Gemeentearchief Weert heeft foto’s aangeleverd uit de collectie Biezenaar en De Haan. Controversieel is een foto die een Weerter vrouw laat zien waarvan de haren in 1944 worden afgeschoren omdat ze met Duitsers optrok.

Beste 50 foto’s
De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s is een project in het kader van 75 jaar vrijheid dat wordt uitgevoerd door het NIOD, in opdracht van Platform WO2, en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het vfonds.

Door een provinciale vakjury is een voordracht van 25 foto’s voor de landelijke verkiezing gemaakt. Daarnaast heeft een publieksjury nog eens 25 foto’s uitgekozen. Dat alles levert de 50 mooiste foto’s WO ll Limburg op, die in een reizende tentoonstelling zijn opgenomen

Expo
De tentoonstelling is van vrijdag 4 september tot en met woensdag 30 september te bezichtigen op de benedenverdieping van het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. De toegang is gratis, de tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingstijden van het Bibliocenter. Na 30 september zal de expositie in andere Limburgse plaatsen te zien zijn.

Vorig artikelLars Lambers VVD-kandidaat kieslijst Tweede Kamer
Volgend artikelIk zie, ik zie wat jij niet ziet… Weert anno 2030 wat zie jij?