Partij Jan (Nederweert) wil coronatestlocatie in Weerterland

NEDERWEERT – Het aantal Corona-besmettingen in Nederland stijgt nog altijd. Om het risico van verspreiding in te dammen is het belangrijk om je bij klachten te laten testen of je het Coronavirus ook daadwerkelijk onder de leden hebt.

Inwoners van de gemeente Nederweert worden hiervoor op dit moment verwezen naar de dichtstbijzijnde testlocaties, namelijk Venlo, Helmond, Eindhoven of zelfs Urmond. JAN constateert dat dit voor veel inwoners een te grote belemmering is en pleit voor een testlocatie in de regio Weerterland.

De huidige testlocaties moeten vanuit Nederweert namelijk met de auto bezocht worden. En niet iedereen beschikt over een auto. Daarnaast ontvangt de partij signalen dat de afstand, zelfs voor mensen met auto, nog steeds te groot is om zich ‘even’ te laten testen. JAN is van mening dat iedereen die klachten heeft zich moet kunnen laten testen, zonder dat er beperkingen zijn. Als afstand een beperking is, dan moet dit dus worden opgelost.

Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering op 15 september pleit JAN dan ook voor een testlocatie in de gemeente Nederweert, of in ieder geval een testlocatie in de regio Weerterland. De partij JAN hoopt dat het College van B&W gehoor geeft aan hun oproep en dat er spoedig een testlocatie in de buurt komt, bereikbaar voor alle inwoners van de gemeente Nederweert.

Vorig artikelIk zie, ik zie wat jij niet ziet… Weert anno 2030 wat zie jij?
Volgend artikelGroen Links: Bijeenkomst uitdagingen energietransitie