Goede Doelen Week gemeente Nederweert

NEDERWEERT – In het najaar wordt in de gemeente Nederweert een inhaal Goede Doelen Week gehouden. Daarmee wordt een aantal landelijke goede doelen in één keer bij de inwoners van gemeente Nederweert onder de aandacht gebracht

Alhoewel het coronavirus nog niet steeds niet is verdwenen, denken we met een aangepast protocol de tijd rijp is om een actie op te starten. Juist in deze tijd is het belangrijk dat het werk van de goede doelen doorgaat.

De goede doelen stellen zich graag aan uw voor.

De collectebundelingen komen per kern bij u langs:

Budschop dinsdag 29 en woensdag 30 september
Nederweert maandag 28 maart t/m zondag 4 oktober
Leveroy maandag 28 maart t/m zondag 4 oktober
Nederweert-Eind donderdag 1 oktober
Ospel en Ospeldijk wordt ingepland

Alzheimer
1 op de 5 mensen krijgt dementie. Alzheimer Nederland werkt aan een betere toekomst voor mensen met dementie en hun omgeving. Het is onze missie om dementie te voorkomen of te genezen. Het financieren van wetenschappelijk onderzoek is dé manier om de strijd tegen dementie te winnen. We werken aan verbetering van levenskwaliteit, geven voorlichting, belangenbehartiging en bieden mogelijkheden voor hulp en lotgenotencontact.

Longfonds
Het Longfonds investeert veel in wetenschappelijk onderzoek. Want gezonde longen zijn van levensbelang. Onze dromen? Kapotte longen repareren, een vaccin tegen astma en een betere behandeling voor ernstige longziekten. Voor dit onderzoek is veel geld nodig. U kunt ons daarbij helpen, steun ons. Waarom?

  • 1 op de 4 sterfgevallen komt door een longziekte.
  • voor 1 miljoen mensen in ademnood.

Brandwonden stichting
De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen littekens. Wij financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verpleegkundigen, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden.

EHBO Nederweert
De EHBO vereniging in Nederweert is in 1964 opgericht. Vanaf die tijd werden er duizenden mensen opgeleid voor hun EHBO diploma, zowel kinderen als ook volwassenen. Naast het opleiden verzorgt de vereniging ook hulpverlening bij evenementen. Elk jaar zijn de vrijwilligers meer dan 1.000 uur aanwezig bij allerlei festiviteiten. Zonder EHBO-ers kunnen veel feesten niet doorgaan. De EHBO is dus onmisbaar.

HandicapNL (voorheen Fonds Verstandelijk Gehandicapten)
HandicapNL is de nieuwe naam van Fonds Verstandelijk Gehandicapten en het Revalidatiefonds. HandicapNL maakt mensen met een beperking sterker in de samenleving én daagt de maatschappij uit hen eerlijke kansen te bieden.

De overheid en maatschappij vragen steeds meer van ons. Vaak wordt met mooie woorden als ‘participatie’ en ‘zelfredzaamheid’ aangegeven dat je het voor jezelf maar zo goed mogelijk moet regelen. Als je een fysieke of verstandelijke beperking hebt, kan dat erg lastig zijn. Om eigen keuzes te maken en regie te krijgen over je eigen leven heb je kennis, vaardigheden, lef en doorzettingsvermogen nodig. En extra steun van de mensen om je heen. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen!

Hartstichting
Strijdt tegen hart- en vaatziekten. Het aantal sterfgevallen en patiënten moet omlaag. Hiertoe investeert de Hartstichting in wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg. Ongeveer 50% van het geld gaat naar onderzoek. U kunt ons daarbij helpen, steun ons. www.hartstichting.nl

Hersenstichting
Wil actief bijdragen aan gezonde hersenen. We maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk en dragen bij aan innovatieve projecten ter ondersteuning van mensen met een hersenaandoening. 1 op de 4 mensen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen. Zij zitten thuis. Geïsoleerd. Onbegrepen. Dat moet stoppen. Geef om je hersenen. Steun de Hersenstichting.

Nierstichting
Een nierziekte kun je al van het begin van je leven treffen. Een belangrijke ambitie van de Nierstichting is het aantal transplantaties de komende jaren met 25% te verhogen. Zodat meer mensen in leven blijven en zij de vrijheid en energie hebben om ook écht te kunnen blijven leven. Denk er eenmaal per jaar aan bij de collecte.

Jantje Beton
Jantje Beton staat voor kinderen en vrije tijd en vindt het heel belangrijk dat kinderen buiten spelen. Hiermee doen ze allerlei indrukken en ervaringen op die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. De opbrengst is bestemd voor speelplezier van kinderen in Nederland. De ene helft wordt landelijk en de andere helft wordt lokaal (bij scouting) besteed.

Kinderhulp
Steeds meer kinderen in ons land lijden onder armoede en ernstige problemen thuis. Zij staan langs de zijlijn en kunnen niet meedoen.  Kinderhulp legt al meer dan 50 jaar met eenvoudige dingen,  zoals een fiets, sport of een dagje uit, de basis voor een gelukkiger leven.

KWF
Kanker raakt ons allemaal. Kanker bestrijden is kanker begrijpen. Dankzij wetenschappelijk onderzoek neemt de kennis over kanker alsmaar toe. Hierdoor:  is steeds beter bekend hoe kanker ontstaat, kan kanker eerder worden opgespoord, zijn behandelingen effectiever, overleven meer mensen. Met uw steun brengt het ons weer een stapje dichterbij de oplossing.

Maag Lever Darm Stichting
Stichting MLDS  wil maag-, lever- en darmziekten voorkomen en bestrijden en daarbij de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Dit door het faciliteren van wetenschappelijk onderzoek zoals bevolkingsonderzoek naar darmkanker, het geven van voorlichting en het toegankelijk maken van kennis over de spijsvertering.

ReumaNederland
In Nederland hebben bijna 2 miljoen mensen een vorm van reuma. Het Reumafonds is er voor hen. We financieren wetenschappelijk reumaonderzoek, geven voorlichting en komen op voor de belangen van mensen met reuma. ReumaNederland krijgt geen overheidssubsidie. De jaarlijkse collecte is goed voor ruim een kwart van onze inkomsten en dus onmisbaar in de strijd tegen reuma!

Vastenactie
De opbrengst van de Vastenactie 2020 is bestemd voor de bouw van een Gezondheids- en sociaal promotiecentrum in Burkina Faso tbv een kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor de plattelandsbevolking.

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind
Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is het goede doel voor kinderen met een handicap. Ruim 100.000 kinderen in ons land hebben een handicap. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel, zijn blind of hebben een verstandelijke beperking. Maar dat is vaak niet het ergst. Hun grootste probleem is dat ze geen vriendjes hebben. Het Gehandicapte Kind helpt om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Het doel: Geen kind zonder vriendjes!

De Zonnebloem
Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Met een gezellige groep vrijwilligers zetten wij ons in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Maar als je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien wel vaker (alleen) thuis dan je zou willen. De vrijwilligers van onze afdeling komen graag langs voor een kop koffie of om samen met jou op pad te gaan. Daarnaast organiseren we ook verschillende activiteiten.

Vorig artikelOpen Brains digital is terug!
Volgend artikel“Bonus” editie Greep naar de Hoorn met 30 teams