Oproep thuisblijven na bezoek coronagast café de Brouwer onnodig

WEERT – Verschillende scholen en sportclubs doen via social media en/of nieuwsbrieven een oproep om thuis te blijven als je het weekend in café de Brouwer bent geweest. De GGD Limburg Noord begrijpt de onrust maar de woordvoerder stelt dat zij dat advies NIET hebben afgegeven en onnodig vinden.

De GGD heeft een bron- en contactonderzoek gedaan naar aanleiding van het bezoek aan café de Brouwer van een met corona besmet persoon. De contacten van deze persoon hebben inmiddels te horen gekregen dat ze mogelijk ook besmet zijn met het coronavirus een test moeten doen en thuis in quarantaine moeten blijven. Géén telefoontje gehad dan hoef je je dus géén zorgen te maken!

De GGD doet onderzoek naar:

  • Huisgenoten
    Zij blijven, na het laatste contact met u 10 dagen in huis (quarantaine) en moeten bereikbaar zijn voor de GGD. De GGD overlegt met hen wanneer ze weer naar buiten kunnen.
  • Nauwe contacten
    Dit zijn personen met wie u langer dan een kwartier contact had op minder dan 1,5 meter. Bijvoorbeeld de buurvrouw, kapper of pedicure. Of personen met wie u korter dan een kwartier contact had, maar met een hoog risico. Bijvoorbeeld mensen met wie u heeft gezoend, of iemand die u in het gezicht heeft gehoest. De GGD neemt contact met deze mensen op.
  • Overige contacten
    Dit zijn personen waarmee u langer dan een kwartier op meer dan 1,5 meter in dezelfde ruimte was. Zoals een collega of klasgenoot. De GGD informeert deze mensen.

Meer weten?
Bezoek de website van de RIVM.

Testen op corona
Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Zo is verspreiding van het virus te controleren en beschermen mensen elkaar. Op deze pagina’s leest u informatie over het testen.

 

Vorig artikelBlauwalgen in Belgisch deel Zuid-Willemsvaart
Volgend artikelBAL start verkoop tickets oefenwedstrijden