Museum van de Vrouw vanaf 1 september weer geopend

ECHT – Na bijna zes maanden opent het Museum van de Vrouw in Echt op 1 september weer haar deuren voor bezoekers.

In de periode dat de deuren voor het publiek gesloten waren, werd er niet stilgezeten bij het Museum van de Vrouw. Er zijn verschillende nieuwe initiatieven ontwikkeld, waarover binnenkort meer informatie volgt. Eén project is net afgesloten: de quarantaine challenges. 15 weken lang kwam er iedere vrijdag een nieuwe doe-opdracht online, waarin mensen thuis hun creativiteit kwijt konden. De opdrachten hielden verband met de huidige tentoonstelling Stille Kracht, die vertelt over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog. Alle inzendingen kregen een plaats in een ‘Digitaal museum’ op de website en zullen dit najaar ook worden tentoongesteld in het museum.

Nieuw
Nieuw in het museum is de onlangs geïnstalleerde 3D-projectie in het Wonderkabinet die op bijzondere wijze de collectie samenvat en een apart glas-in-lood raamwerk waarin de legende van het gevonden Maria beeldje van de Kapel van Schilberg wordt afgebeeld. Dit raamwerk is geschonken door de heer Theo Schreinemachers, oud-Echternaar.

Om de veiligheid van de bezoekers en medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, zijn er enkele maatregelen getroffen om een bezoek voor iedereen prettig te laten verlopen. Uw bezoek reserveren is gewenst, maar is niet verplicht. Bekijk voor de maatregelen en laatste updates de website www.museumvandevrouw.nl.

Vorig artikelExtra NK bij Roermond City Triathlon
Volgend artikelGemeente Weert helpt inwoners met acties tijdens World Cleanup Day