Extra NK bij Roermond City Triathlon

ROERMOND – De tweede editie van de Roermond City Triathlon (RCT) staat gepland op zaterdag 19 september a.s. Deze keer met het NK Jeugd en Junioren. De Nederlandse Triathlonbond heeft RCT nu ook gevraagd het NK onder de 23 te organiseren. Dat betekent een extra NK er bij op 19 september.

De organisatie van de Roermond City Triathlon is druk bezig met de voorbereidingen voor de triathlon op zaterdag 19 september. Er komt namelijk een NK bij. “De Nederlandse Triathlonbond heeft ons gevraagd om naast het Nederlands kampioenschap voor Jeugd en Junioren, ook het kampioenschap voor onder 23 te organiseren. Dat doen we natuurlijk met veel plezier!”, vertelt Jeroen van der Eerden (secretaris). “Voor de organisatie betekent dit een enorme waardering van wat ze tot nu toe hebben laten zien. Zeker tegen de achtergrond van de te nemen COVID-19 maatregelen. De RCT is daarnaast verheugd dat er de mogelijkheid geboden kan worden aan talenten, die eindelijk hun “triathlondegens” mogen kruisen.”

800 deelnemers aan de start
Op 19 september kunnen maximaal 40-tal deelnemers aan de meet staan die met elkaar gaan strijden om het NK tot 23 jaar. De organisatie heeft binnen het programma ruimte gemaakt om dit NK mogelijk te maken. Starttijd van deze categorie is vlak voor de start van de junioren jongens en meisjes, om 10.57 en 11.07 uur. In totaal verschijnen op 19 september zo’n 800 deelnemers aan de start van de RCT, verdeeld over jeugd en senioren met onderdelen als sprint (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen) en kwart triathlon. (1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen).

Corona-proof
“Voor de RCT worden diverse maatregelen genomen om het sportevenement op een verantwoorde manier te laten doorgaan, volgens richtlijnen van de Veiligheidsregio en de Nederlandse Triathlon Bond”, vertelt voorzitter Martijn Noldus. “Alleen het onderdeel fietsen is toegankelijk voor toeschouwers, natuurlijk ook volgens de COVID-19 maatregelen. Voor de onderdelen zwemmen en lopen worden alleen op uitnodiging toeschouwers toegelaten.”

Inschrijven en meedoen
Er zijn nog enkele tickets voor de triathlon te krijgen. Meedoen? Aanmelden kan via www.roermondcitytriathlon.nl.

Vorig artikelHoe gaan we vastelaovundj in 2020/2021 beleven?
Volgend artikelMuseum van de Vrouw vanaf 1 september weer geopend