PvdA Weert wil invoeren van de woonplicht

WEERT – De woningprijzen in Weert blijven stijgen en het wordt steeds moeilijker voor mensen die voor het eerst een woning willen kopen dit ook te kunnen. Daarnaast zien we in Nederland dat beleggers steeds meer woningen opkopen om die tegen dure prijzen te gaan verhuren.

Mocht dit in Weert ook met regelmaat voorkomen dan roept de PvdA Weert het college op om ook in Weert de woonplicht te gaan invoeren voor kopers van woningen. Dit om te voorkomen dat beleggers deze woningen wegkapen, zodat het nog moeilijker wordt voor onze burgers om nog een betaalbare woning te kopen.

Stijgende woningprijs
In Weert steeg de woningprijs binnen een jaar met bijna 12%. De PvdA Weert maakt zich hier grote zorgen over. Natuurlijk is en blijft de belangrijkste opdracht voldoende nieuwe woningen te blijven bouwen. De PvdA roept het college wederom op hier krachtdadig aan te blijven werken en waar mogelijk het tempo nog eens te verhogen. Maar ook bestaande woningen moeten voor Weertenaren beschikbaar blijven en niet worden opgekocht door beleggers die er zelf niet in gaan wonen maar ze tegen hoge prijzen verhuren.

In andere gemeenten is daarom de Woonplicht ingevoerd waarbij de koper van een woning deze ook zelf moet gaan bewonen. De PvdA vraagt zich af of dit voor Weert niet ook zinvol is. In het verleden is deze regel vaak toegepast bij nieuwbouwprojecten. Het zou goed zijn om deze regel uit te breiden voor alle woningen in Weert. Daarmee stijgen de prijzen minder hard en kunnen ook gewone mensen meedingen naar de woning.

In een brief aan het College van B&W vraagt Leon Heuvelmans van de PvdA Weert om te onderzoeken of de invoering van de Woonplicht in Weert ook zinvol kan zijn.

Vorig artikelFormulieren alternatieve programma KVW Nederweert nu online
Volgend artikelDoor corona besmette klant bezoekt café de Brouwer in Weert