Hoe gaan we vastelaovundj in 2020/2021 beleven?

WEERT – De kans op een volwaardig carnavalsseizoen begint steeds kleiner te worden. Hoensbroek roept geen prins uit, muziekgroep Vleisboeket uit Roermond wil een festival in de zomer van 2021 en het Brabantse Geertruidenberg heeft carnaval komend seizoen al helemaal afgeblazen. 

In februari ging de carnavalsoptocht in Weert niet door vanwege slecht weer. De Rogstaekers in Weert hebben aanstaande woensdag in het Munttheater een coronabijeenkomst met de vastelaovundj zusterverenigingen. Kanseleer Jasper Heesakkers van de Rogstaekers: “We bekijken alternatieve mogelijkheden maar om met de anderhalvemetermaatregel vastelaovundj te organiseren wordt een hele uitdaging.”

Volgens voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en burgemeester van Venlo Antoin Scholten is het uitgesloten dat we carnaval gaan vieren op de manier die we kennen. “Er wordt wel heel creatief nagedacht over manieren waarop we carnaval wel kunnen vieren of beleven, misschien wel virtueel, zonder dat mensen elkaar kunnen besmetten. Daar is informeel al over gesproken, maar ik weet nog niet hoe dat eruit komt te zien.” Zo meldt hij aan 1Limburg.

Volgens Raymond Vlecken, burgemeester van Landgraaf en voorzitter van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) zal er hoe dan ook carnaval gevierd worden. “Vastelaovend is een traditie die we in Limburg heel erg koesteren. Het is een groot verbroederingsfeest.”Op de vraag hoe zo’n coronaproof carnavalsfeest eruit gaat zien, is moeilijk een antwoord te geven. “De SLV-verenigingen zijn volop in overleg over de invulling van het komende carnavalsseizoen.” Hoop doet leven, denkt Vlecken. Zelfs ‘sjoenkele’ op anderhalve meter afstand van elkaar zou geprobeerd kunnen worden.
Vorig artikelDoor corona besmette klant bezoekt café de Brouwer in Weert
Volgend artikelExtra NK bij Roermond City Triathlon