Gemeente Roermond verlengt uitbreiding terrassen

De Markt in Roermond. Foto: Google Maps

ROERMOND – Horecaondernemers in Roermond mogen voor een langere periode hun terrassen uitbreiden. De gemeente komt hiermee tegemoet aan verzoeken van ondernemers en geeft ze daarmee een extra steuntje in de rug. Waar de uitbreiding eerst werd toegestaan tot 1 september, mogen de grotere terrassen nu blijven tot 1 november. De bestaande voorwaarden blijven ongewijzigd.

Sinds 1 juni hebben een kleine 100 ondernemers gebruik gemaakt van de uitbreidingsmogelijkheid van hun terrassen. Voor de horecagebieden op de Markt, Munsterplein, Roerkade, Stationsplein en Zwartbroekplein zijn daarbij afspraken per plein gemaakt. De afgelopen periode heeft de gemeente Roermond verschillende individuele en collectieve verzoeken gekregen om de uitbreiding van terrassen langer mogelijk te maken.

Flitspeiling
Ondernemers zijn blij met de actieve houding van de gemeente om de uitbreidingsmogelijkheden te creëren, zo blijkt uit een recente flitspeiling onder een aantal (7) horecaondernemers. Het mogelijk maken van de uitbreiding heeft veel ondernemers net dat extraatje gegeven om hun onderneming boven water te kunnen houden. Zonder deze uitbreiding was ondernemen niet tot nauwelijks mogelijk geweest, volgens de ondernemers. Veelal omdat binnen de inrichting geen ruimte is voor de 1,5 meter maatregel en het bestaand terras beperkt is om dezelfde hoeveelheid stoelen en tafels op voldoende afstand te plaatsen. Verder blijkt dat bezoekers over het algemeen een veilig gevoel ervaren bij het terrasbezoek.