Fotowedstrijd Cultureel Lint

thema ‘Limburgs landschap’

Foto door David Bartus via Pexels

WEERT – In aanloop naar Cultureel Lint 2020 presenteert de organisatie van het evenement een fotowedstrijd. Met als thema ‘Limburgs landschap’ wordt het evenement aangevuld met een kleurrijke openbare expositie.

 Koopzondag 20 september staat de negende editie van Cultureel Lint, dé Weerter uitmarkt, op de kalender. De organisatie is druk doende met de voorbereidingen, waarbij dit jaar vanwege het coronavirus vanzelfsprekend meer nadruk zal liggen op ruimte.

Eén van de geplande activiteiten is een kleurrijke expositie van de ruimte om ons heen: het Limburgse landschap. Professionele en hobbyfotografen worden uitgenodigd hun mooiste beelden in te zenden. Hieruit zal door het bestuur van stichting Cultureel Lint, bestaande uit (bestuurs)afvaardigingen van de drie professionele culturele instellingen van Weert, een selectie van de mooiste beelden worden gemaakt. Middels een stemronde zal het publiek vervolgens bepalen welke tien foto’s onderdeel worden van de publieke expositie tijdens en rond Cultureel Lint op zondag 20 september.

Deelnemen
Fotografen, zowel op amateurniveau als professioneel, krijgen tot 19 augustus de gelegenheid de mooiste beelden van Limburgs landschap in te zenden. Informatie en spelregels zijn te vinden via www.cultureellint.nl/fotowedstrijd. Per fotograaf is inzending van maximaal drie foto’s toegestaan. Meer informatie en voorwaarden zijn gepubliceerd op de website.

Cultureel Lint
Tijdens Cultureel Lint laten professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert, Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint. Meer informatie is te vinden op www.cultureellint.nl.

Vorig artikelWieërter beêr & hepkes Preuvereej
Volgend artikelMondkapjes verplicht in outlet center Roermond