Conny Beenders legt het fractievoorzitterschap van DUS Weert tijdelijk neer

WEERT – Fractievoorzitter en raadslid Conny Beenders kreeg contant geld van oud-burgemeester Jos Heijmans om een Iraaks asielzoekersgezin te helpen. De steun voor het Iraaks gezin met twee kinderen kwam uit de COA-pot, geld dat de gemeente krijgt omdat ze een asielzoekerscentrum binnen de grenzen heeft.

De gemeenteraad besloot daarop na de zomer een onderzoek te starten naar de besteding van de COA-gelden. Daaronder vallen ook de cashgelden die Beenders van Heijmans kreeg voor het Iraaks gezin.

Partijvoorzitter Hans Marechal: ”Om het onderzoek niet voor de voeten te lopen, hebben we samen besloten dat Conny het fractievoorzitterschap tijdelijk overdraagt aan raadslid Rob van Dooren. Dat moet er ook voor zorgen dat we rust in de tent krijgen. We willen echter dat de onderste steen in deze zaak boven komt. Het was niet handig van Conny om contant geld aan te namen, maar ze hielp het Iraaks gezin met de beste bedoelingen. Ze heeft het gezin met een aantal vrijwilligers aan een fatsoenlijk onderkomen geholpen. Het is wel vreemd dat een ambtenaar bij een ráádslid meldt dat het om een hoger bedrag zou gaan dan Conny heeft aangegeven.” Zo meldt dagblad ‘De Limburger’.

Vorig artikelDansschool Fresh in videoclip Sam Feldt en Fedde leGrand
Volgend artikelWieërter beêr & hepkes Preuvereej