Weert zet Coronaspionnen in tegen ‘overtredingen’ in de horeca

Dreiging van een boete van € 4.350 voor zes horecaondernemers

Anne de Bruijn en John Cardinaal, uitbaters van de SooS

WEERT – De volgende keer een boete van 4.350,- euro dat kregen zes horecaondernemers  vrijdagmiddag als een coronawaarschuwing van de gemeente Weert. In het weekend van 25 juli hebben buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) controles uitgevoerd in het Weerter uitgaansleven. Zes horecazaken o.a. café De Brouwer, café de Harmonie en stadscafé de Soos kregen een stevige waarschuwing.

John Cardinaal en Anne de Bruijn, uitbaters van de Soos, uiten hun ongeloof via social media.’Het beste jongetje van de klas. Dat waren we naar onze mening. Totaal tegen onze natuur in hebben wij onze gasten uit elkaar gehaald bij ieder gezellig onder onsje. Rond borreltijd staat de muziek zacht, de lampen feller en we gaan eerder dicht dan voorheen. We hebben alles op alles gezet om een veilig thuis te zijn in deze Corona tijd. Niet genoeg blijkt nu. Afgelopen weekend is bij de SooS ondanks alle effort die wij en ons team erin gestoken hebben toch door de gemeente geconstateerd dat er op vrijdag 2 personen niet zaten en op zaterdag 4 personen. Geen idee hoe ze dat geconstateerd hebben want er is géén overleg, géén ontvangst geweest van ambtenaren. Dus waarschijnlijk hebben ze door het raam staan gluren. Stonden deze gasten te wachten totdat ze geplaceerd werden, in de rij voor toilet, aan de bar iets te vragen of af te rekenen, bij elkaar of apart? We weten het allemaal niet.

Toch sluit de gemeente de brief die we vanmiddag ontvingen af met de dreiging van een boete van € 4.350! We voelen ons als bandieten behandeld in deze moeizame tijd. We ervaren weinig begrip door minimale communicatie en meten met twee maten tussen gemeenten binnen dezelfde veiligheidsregio. Triest. Ook het tijdstip van het uitreiken van de brief is triest. Vrijdagmiddag half 5, lekker zo voor het weekend en nul kans om een ambtenaar te spreken. Laf, laag en onprofessioneel. We kunnen ons deze boete niet veroorloven en daarmee is de enige conclusie voor ons dat we voorlopig eerder op de avond (na diner) binnen zullen sluiten. Je zou er bijna van gaan staken…
Zou de rest van Nederland ook zo’n brief ontvangen? We wensen onze gasten veel plezier en wijsheid bij alle niet te controleren thuis feestjes en hopen op begrip.’

Toilethumor in de SooS