Paspoorten worden ook thuisbezorgd in Nederweert

Foto: Nederweert24. Onderschrift: Milou van Nieuwenhoven kreeg als eerste haar ID-kaart thuisbezorgd. Danique van de Kruijs bracht haar namens de collega’s van dienstverlening het bloemetje.

NEDERWEERT – Milou van Nieuwenhoven ontving afgelopen dinsdag een postpakket, met haar nieuwe ID-kaart. Milou is de eerste inwoner in de gemeente Nederweert die van deze nieuwe service gebruik kan maken. We hadden gevraagd om het proces te testen, Reden om haar naast de nieuwe ID-kaart een bosje bloemen aan te bieden. Ook Mandy de Bruin heeft aangeven het bezorgingsproces te willen testen. Ook zij ontvangt een bloemetje zodra haar paspoort/ID-kaart wordt bezorgd. Vanaf 1 september voeren we de service in voor iedereen.

Het aanvragen van een paspoort of ID-kaart moet in het gemeentehuis gebeuren. Dat verandert niet. Maar vanaf 1 september kunnen inwoners van de gemeente Nederweert aangeven of ze het document thuis of op het werk willen laten bezorgen. Ze krijgen vervolgens een bericht via e-mail of sms waarin aangeven kan worden in welk tijdvak van 4 uur men het document wil ontvangen. Paspoorten en ID-kaarten worden van maandag tot en met zaterdag tussen 08:00-20:00 uur bezorgd.

Onderzoek thuisbezorgen en kosten
Vorig jaar vroeg de gemeenteraad om de mogelijkheden van het thuisbezorgen van paspoorten en ID-kaarten te onderzoeken. In de tweede helft van 2019 is dit onderzoek afgerond waarna de resultaten zijn gepresenteerd aan raadsleden en andere belangstellenden. Het thuisbezorgen van paspoorten en ID-kaarten is vervolgens opgenomen in de begroting 2020 en goedgekeurd door de gemeenteraad. De kosten per bezorging bedragen 4,95 euro. Dat geldt ook wanneer men meerdere ID-kaarten tegelijk thuis laat bezorgen.