Brouwerij RaRe geopend in Weert

Ralph van Hoorn en Rob Driessens | Foto: Dion Huiberts

WEERT – Vanavond werd in Weert een tweede Weerter bierbrouwerij geopend door wethouder Wendy van Eijk. Initiatiefnemers zijn ondernemer Ralph van Hoorn en biersommelier Rob Driessens. In de Wertha brewpub aan het Bassin hebben de heren een minibrouwerij gevestigd.

Het eerste brouwsel zit in de vergistingstank en wordt een blond speciaal bier. Vanavond werd de naam van de brouwerij onthuld voor de diegene die aan de crowdfunding voor de brouwerij hebben meegedaan: raRe, craft beer brewery. Ralph van Hoorn lacht: ‘Rare brouwers, dat zijn we wel een beetje, maar het engelse woord ‘rare’ heeft de betekenis van bijzonder, zeldzaam, schaars en ongewoon en dat zijn nu precies de bieren die we hier willen gaan brouwen. Als aardige bijkomstigheid zou je er ook nog van kunnen maken Ralph And Rob Enterprise’.

Crowdfunding
De minibrouwerij vergde, naast de verbouwing, een flinke investering. “Om die te drukken, hebben we een toegankelijke crowdfunding opgezet. Men kan paspoorthouder worden. Na een maand hebben we al dertig paspoorthouders. Zij profiteren onder meer van kortingen op de bestedingen in de Brewpub, deelname aan evenementen, mogen meebeslissen over namen van nieuwe bieren en krijgen korting op een brouw clinic.”

De brouwerij wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Driessens: “We gaan zelf brouwen, volgende week gaat er een new england ipa in de brouwketel. Maar ik ga ook brouw clinics organiseren voor bedrijven, families en vriendengroepen. Gezellig samen bier brouwen en het resultaat mag je mee naar huis nemen. Verder gaan brouwerijen uit de regio de vergistingstanks gebruiken.”

Lees meer in het interview dat deze week is verschenen in het glossy magazine Zakenblad.nl

Fotoreportage: Mario de Heer

 

Vorig artikelGeheime gang vanuit café de Brouwer naar het kasteel
Volgend artikelGeen stijging coronapatiënten in Weerter ziekenhuis