Koopzondag in Weert mét evenement

WEERT – Tijdens de laatste zondag van de maand presenteerde Centrummanagement in samenwerking met BIZ Ondernemers de jaarlijkse Springkussenzondag. Een bezoek aan de stad is voor de hele familie de moeite waard en extra gezellig in de zomervakantie.

Verspreid over de straten en pleinen in de binnenstad stonden maar liefst 12 luchtkussens. Met de vele verschillende soorten en kleuren vormde het evenement een sfeervolle invulling van de zomerse koopzondag. Terwijl de ouders lekker aan het winkelen waren of aan het genieten op een van de vele terrassen in Weert konden de kinderen naar hartenlust spelen. De kussens varieerde van een ballenbak voor de kleinsten tot een grote stormbaan voor de stoerste kids.

Corona-maatregelen
Eerder dit jaar werden alle evenementen tot 1 september geannuleerd. De versoepelde corona-maatregelen bieden mogelijkheid om de organisatie van activiteiten weer stapsgewijs op te starten. De Springkussendag past met enkele spelregels perfect binnen de gestelde kaders. Zo is het betreden van de luchtkussens alleen toegestaan voor jeugd t/m 12 jaar. Op elke locatie worden desinfectiematerialen aangeboden. Volwassenen dienen onderling anderhalve meter afstand te houden en drukte te vermijden. De springkussens worden geplaatst op pleinen en in straten in de binnenstad, waarbij nog voldoende ruimte blijft om elkaar op veilige afstand te passeren. Om alles in goede banen te leiden wordt extra toezicht gehouden.

Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de gehele stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Meer informatie over koopzondagen en activiteiten is te vinden op de website van Centrummanagement, www.cmweert.nl.

Foto’s: Mario de Heer

 

Vorig artikelKFC opent 75ste Nederlandse restaurant in Nederweert
Volgend artikelUrnenveldwandeling met Weerter stadsgidsen