Coronabesmetting bij nertsenbedrijf in Ospel

OSPEL – Bij nertsenbedrijven zijn besmettingen vastgesteld met het corona virus. Het gaat om een bedrijf in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren). De bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd, meldt het ministerie van VWS donderdag.

De besmettingen zijn ontdekt door het zogeheten early warning monitoringssysteem. Daarmee worden wekelijks kadavers getest op het virus. In totaal zijn nu 22 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. Alle dieren op de twintig al bekende besmette bedrijven zijn geruimd.

Om verdere verspreiding tegen te gaan heeft het kabinet al een landelijk vervoersverbod voor nertsen ingesteld, evenals een bezoekersverbod in stallen en een streng hygiëneprotocol. Op twee bedrijven is aannemelijk dat het virus is overgegaan van nerts op de mens.

Vorig artikelJouw HApplausjes komen er binnen kort aan
Volgend artikelMondkapjes verplicht in België op alle drukke plaatsen