LWV inventariseert interesse voor Reshoring

ROERMOND – De maakindustrie vormt een belangrijke motor voor de Limburgse economie. Waar veel productie de afgelopen decennia verplaatst is naar landen zoals India en China is door de coronacrisis de kwetsbaarheid van deze internationale productieketens duidelijk geworden. Door middel van Reshoring, het terughalen van bedrijfsactiviteiten uit het buitenland, wordt de afhankelijk van deze kwetsbare productieketens verkleind en onze economie en werkgelegenheid versterkt.

Wie herinnert zich niet de dreigende medicijnentekorten omdat India in lockdown was? Wie herinnert zich niet het grote tekort aan beademingsmachines omdat onderdelen van over de hele wereld moesten komen? Wie herinnert zich niet het grote tekort aan mondkapjes omdat de productie in China stil lag. Dit is maar een aantal voorbeelden dat aantoont hoe afhankelijk we zijn van de mondiale productieketens.

Het verkleinen van deze afhankelijkheid, het vergroten van de werkgelegenheid en het laten toenemen van de innovatiekracht staan voorop.

De LWV onderzoekt de behoeften van leden om aan de slag te gaan met Reshoring. Heb jij de intentie om de mogelijkheden van reshoring te onderzoeken, ben je al druk doende of wil je meer informatie over dit thema?
Meld je dan bij de LWV-Expertisemanagers Sonja Demandt ([email protected]) of Mark Hendriks ([email protected] ). Dan gaan we samen aan de slag om jou te ondersteunen.